0

​Απομακρύνθηκαν όλοι οι επιβάτες από το Norman Altantic - Πέντε οι νεκροί της ναυτικής τραγωδίας!
- Έφτασαν τους πέντε οι νεκροί του Norman Altantic
- Οι σωροί τεσσάρων επιβατών εντοπίστηκαν από ελικόπτερα στη θαλλάσια περιοχή όπου βρίσκεται στο πλοίο
- Έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες σχετικά με τη φωτιά διέταξε ο εισαγγελέας του Μπάρι
- Στις 19:00 το απόγευμα φτάνουν στην Ελευσίνα Έλληνες διασωθέντες

Πάνω από 30 ώρες αφού άρχισε ο εφιάλτης, όλοι οι επιβάτες του πλοίου Norman Atlantic έχουν διασωθεί από ελικόπτερα του ιταλικού και του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού μεταδίδει το CNN. Μετά από γιγάντια μάχη με τον κακό καιρό, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να απεγκλωβίσουν όλους τους επιβάτες του οχηματαγωγού, όπου τα ξημερώματα της Κυριακής ξέσπασε φωτιά στο γκαράζ, από άγνωστη ακόμη αιτία, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός.
Κάποιοι κατάφεραν να μπουν σε σωστικές λέμβους άλλοι έμειναν στο κατάστρωμα του πλοίου και περίμεναν να τους σώσουν. Οι κακές καιρικές συνθήκες τους ανάγκασαν να ζήσουν τον απόλυτο εφιάλτη: βρίσκονταν σε ένα πλοίο που καιγόταν και ενώ στην περιοχή έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι και έπεφτε χαλάζι, με αποτέλεσμα τα ελικόπτερα να μην μπορούν να πλησιάσουν.

Η επιχείρηση κράτησε περισσότερες από 30 ώρες, δεν σταμάτησε ούτε τη νύχτα και τελικά, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, λίγο πριν από τις 15:00 (ώρα Ελλάδας) ήρθε το αίσιο τέλος για τους επιζώντες της τραγωδίας. Όλοι απομακρύνθηκαν από το πλοίο και οδηγούνται στην ασφάλεια της στεριάς.

Η χαρμόσυνη είδηση έρχεται λίγη ώρα μετά από μια τραγική: πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Norman Atlantic, αφού μετά τον Έλληνα Γιώργο Δούρο, το πρωί της Δευτέρας εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο πλοίο και οι σωροί άλλων τεσσάρων επιβατών.

Οι σωροί τους εντοπίστηκαν από πλήρωμα ελικοπτέρου που μετείχε στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών.
Η θλιβερή είδηση επιβεβαιώθηκε και από τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για επιβάτες του πλοίου η παράτυπους μετανάστες που μπορεί να επέβαιναν στο «Norman Atlantic».

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Τούρκου διασωθέντα: Είδα τέσσερις νεκρούς
Η πληροφορία πως υπάρχουν ακόμη τέσσερις νεκροί μεταδώθηκε πρώτα όταν οι πρώτοι 49 διασωθέντες έφτασαν στο Μπάρι. Ένας Τούρκος από τους διασωθέντες είπε στους δημοσιογράφους που έσπευσαν να καταγράψουν τη μαρτυρία του πως είχε δει τέσσερις νεκρού σε σωστική λέμβο, δυο άνδρες και δυο γυναίκες.

Δείτε τη συγκλονιστική μαρτυρία του VIDEO

Δημοσίευση σχολίου