0

Ariel Pedro O'Neal Castro - Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία του Κλίβελαντ τις φωτογραφίες των τριών αδελφών Πέντρο, Ονίλ και Αριελ Κάστρο, οι οποίοι κρατούσαν επί 10 χρόνια έγκλειστες μέσα σε σπίτι τους, τρία νεαρά κορίτσια που θεωρούνταν αγνοούμενες.


Η υπόθεση έχει συγκλονίσει τόσο την αμερικανική όσο και την παγκόσμια κοινή γνώμη, καθώς τα τρία κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί όταν ήταν ακόμη στην εφηβεία τους, βρέθηκαν σώα και αβλαβή, καθώς η μία από αυτές μπόρεσε και βγήκε από το σπίτι και ειδοποίησε τις αρχές από το τηλέφωνο ενός γείτονα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που διενεργεί το FBI στο σπίτι όπου εντοπίστηκαν οι τρεις κοπέλες.

Το πιο αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι το σπίτι όπου κρατούνταν όμηρες οι τρεις γυναίκες βρισκόταν σε μικρή απόσταση από όπου εθεάθησαν την τελευταία φορά.

Πρόκειται για τις Αμάντα Μπέρι και Τζίνα Ντετζέσους, οι οποίες είχαν εξαφανιστεί το 2004 όταν ήταν ακόμα στην εφηβεία τους (16 και 14 ετών αντίστοιχα) καθώς πήγαιναν στο σχολείο τους καθώς και για την Μισέλ Νάιτ, η οποία είχε εξαφανιστεί το 2000 όταν ήταν 19 ετών.
Η Αμάντα Μπέρι (αριστερά) και η Τζορτζίνα -Τζίνα- Νετζίζους


Οι γυναίκες διακομίστηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αν και σύμφωνα με την αστυνομία η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή. Και ο δρ. Τζέραλντ Μαλόνι, όμως από το νοσοκομείο, δήλωσε πως είναι όλες «ασφαλείς» και «σε καλή κατάσταση».

Πρόσθεσε, δε, ότι οι γυναίκες ήταν φυλακισμένες στο σπίτι που ανακαλύφθηκαν και βρίσκονταν εκεί από την ημέρα που εξαφανίστηκαν. Αναπάντητο μένει το ερώτημα πώς κανείς όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό.

Οι τρεις αδελφοί Κάστρο, ηλικίας 50, 52 και 54 ετών, συνελήφθησαν ύστερα από πληροφορίες που έδωσαν οι τρεις γυναίκες στην αστυνομία. Ο 52χρονος, Αριελ Κάστρο είναι οδηγός σε δημόσια σχολεία του Κλίβελαντ.

Δημοσίευση σχολίου