0

Στο «στόχαστρο» ξένων επενδυτών φαίνεται να έχει μπει η νησίδα «Ατοκος» , κοντά στην Ιθάκη, έπειτα από τις αγοραπωλησίες στο Ιόνιο που, όπως όλα δείχνουν, ανοίγουν την …όρεξη και σε άλλους πολυεκατομμυριούχους.
Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, πωλητήριο έχει μπει και στα νησιά «Πεταλάς» το οποίο πωλείται αντί 42 εκατ. ευρώ, στο «Αρκούδι» που πωλείται αντί 17 εκατ. ευρώ, στο «Καρλονήσι» που πωλείται αντί 10 εκατ. ευρώ και τη Μάκρη που πωλείται αντί 7,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το δήμαρχο Κεφαλλονιάς, Αλέξανδρο Παρίσι, ενδιαφέρον για τον «Πεταλά» έχουν δείξει δυο Εμίρηδες, καθώς και ο Εμίρης του Κατάρ.Το αγοραστικό ενδιαφέρον για νησιά και βραχονησίδες αναθερμαίνεται το τελευταίο διάστημα , μετά και την αγορά του Σκορπιού από τον Ρώσο μεγιστάνα Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ έναντι 117 εκατ. ευρώ. Ο Ρώσος κροίσος δεν αρκέστηκε μόνο στο θρυλικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, φαίνεται προχώρησε και στην εξαγορά της γειτονικής νησίδας «Σπάρτης».
Επίσης, ο Εμίρης του Κατάρ εμφανίζεται ως αγοραστής για τη νησίδα «Οξειά» στην είσοδο του Κορινθιακού από το Ιόνιο αντί 5,6 εκατ. Ευρώ, ενώ ένας Έλληνας που διαμένει και δραστηριοποιείται στη Νότια Αφρική, φέρεται, να αγόρασε έναντι 2,8 εκατ. ευρώ το νησάκι «Σοφία» το οποίο βρίσκεται λίγο πιο πάνω από την «Οξεία».

Δημοσίευση σχολίου