0
Υλικά
12 φύλλα κρούστας
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ καβουρντισμένο σουσάμι
Για τη γέμιση
250 γρ. ανθότυρο
250 γρ. κατίκι Δομοκού
250 γρ. λευκό τυρί άλμης με χαμηλά λιπαρά
2 αυγά
1 φλ. ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος
1 κ.σ πάπρικα σε νιφάδες
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ θρυμματίζουμε τα τυριά με ένα πιρούνι . προσθέτουμε 1 ολόκληρο αυγό και το ασπράδι από το δεύτερο, τον άνηθο, τη πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε τη γέμιση με μεμβράνη και την αφήνουμε να σφίξει λίγο στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.Με ένα πινέλο λαδώνουμε ένα ταψί 26 επι 38 εκ. και στρώνουμε μέσα 3 φύλλα κρούστας ,το ένα πάνω στο άλλο λαδώνοντας ελαφρά ενδιάμεσα. Χωρίζουμε τη γέμιση σε 3 ίσα μέρη. Απλώνουμε το ένα μέρος της γέμισης πάνω στα 3 φύλλα και σκεπάζουμε με άλλα 3 φύλλα τα οποία λαδώνουμε και αυτά. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη τη γέμιση και όλα τα φύλλα.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 β. λαδώνουμε την επιφάνεια . χτυπάμε ελαφρώς τον κρόκο με 1 κ.σ νερό και αλείφουμε την επιφάνεια. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε για 1 ώρα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO!




Δημοσίευση σχολίου