16
ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ
Οι ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας καθορίζονται ώς εξής: α. Κατά τη θερινή περίοδο από 15.00 έως 17.30 και από 23.00 έως 07.00. β. Κατά τη χειμερινή περίοδο από 16.3Ο’ ως 17.30′ και από 22 00′ έως Ο7.30. 2. Ως θερινή περιοδος, για την εφαρμογή της παρούσας, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως, την 30 Σεπτεμβρίου και ως χειμερινή το χρονικό διάστημα από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου. Οι ώρες κοινής ησυχίας ορίζονται από την Αστυνομική Διάταξη 3/1996. Το άρθρο 3 αυτής έχει ως εξής: “Οι κάτοχοι κατοικιδίων ζώων ή πτηνών υποχρεούνται όπως λαμβάνουν κάθε πρόσφορο μέτρο, ώστε αυτά να μην διαταράσσουν με οποιοδήποτε τρόπο την ησυχία των περιοίκων”. Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, η ανωτέρω υποχρέωση ισχύει καθ’ όλο το 24ωρο και όχι μόνο κατά τις ώρες κοινής ησυχίας.

Δημοσίευση σχολίου

  1. den eimaste me ta kala mas omws to gaugisma tou skulou einai enas astathmitos paragontas pou kalws i kakws den boreis na to apofugeis zwakia einai den katalavainoun apo nomous kai arthra .auti tin gi tin moirazomaste me ta zwa den einai katapoklistikotita diki mas.ta exoume isopedwsei ola elaioos ta megalutera zw a s ayton ton planiti einai oi anthrwpoi auto mono exw na pw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον σκυλο δεν μπορεις να τον κανεις να μην γαυγιζει ειναι αντιφιλοζωικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ή ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΙΓΚΕΦΑΛΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΝΑ ΞΕΡΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΟΤΙ ΕΙΣΤΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σέβομαι το παραπάνω σχόλιο. Πραγματικά ο φιλοζωισμός είναι πραγματική έκφανση του πολιτισμού.

    Σου έχει τύχει όμως να διαβάζεις για εξεταστική και ο σκύλος του γείτονα να μαίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας έχει τύχει να θέλετε να δουλέψετε και να ακούτε από το διπλανό μπαλκόνι κάθε μέρα το παιδί να διαβάζει δυνατά το μάθημα του? Και όλη την υπόλοιπη μέρα το πιο μικρό παιδί να τσιρίζει? Για αυτό μην τα βάζουμε μόνο με τα ζώα και οι δυο περιπτώσεις είναι το ίδιο αλλά μόνο για τα ζώα φωνάζουμε. Μην μιλήσω για το κλιματιστικό του απέναντι που ακούγεται όλη την νύχτα, και τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα που κάνουν μαγκιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μάθε πρώτα να γράφεις τη λέξη εγκέφαλος καθώς και ολες τις άλλες και μετά δημοσίευσε το σχόλιό σου. ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τα ζωα μπορει να μην καταλαβαινουν από κανόνες αλλα υποτίθεται οτι γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες τους οπότε αν δεν είναι και οι ίδιοι ζώα θα μπορούν με κάποιο τροπο να τα ησυχάζουν αλλιώς να μην τα έχουν στην πολυκατοικία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΑΥΓΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ 4 ΤΟΙΧΟΥΣ ΕΝΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΦΙΛΟΖΩΕΕΕ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ta zwa einai ZWA kai den katalavainoun tous nomous peri koinis isixias..oi enilikes anthrwpoi pou upotithetai pws exoun kapoia ypotupwdi apaitoumeni synideisi kai enoxloun xeirotera k apo zwa..k oxi mono an tous kaneis paratirisi thigontai kiolas kai psaxnoun mipws akousoun kana ftarnisma gia na stin poun ki apo panw??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΝΑ ΖΩΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΑΒΓΙΣΕΙ.ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ.ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ, ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΣΤΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οσο για το γαυγισμα των σκύλων και το τσίριγμα των παιδιών και οι δύο κατηγορίες εχουν αφεντικά. Το να έχεις το σκύλο σου εξω παρατημένο να γαυγίζει ολη μέρα ειναι στέρηση της δικής μου ελευθερίας επειδή εσύ αποφάσισες να βάλεις σκύλο στο μπαλκόνι σου.Εαν δεν μπορείς να έχεις σκύλο μην τον πάρεις. Φιλόζωος ειναι και αυτός που δεν εχει σκύλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το θεμα ειναι να μαθει ο καθενας να ελεγχει ειτε το παιδι τοθ ειτε το σκυλι του. και το σκυλι φινεται να μην γαυγιζει, γιατι για να γαθγιζει κατι θελει που εσυ δεν το δινεις και αντιχτοιχα το παιδι τσιριζει γιατι εσυ δεν του δινεις σημασια η το εχεις μαθει να τσιριζει.....να μαθεισ να σεβεσαι τον διπλα σου και οχι μονο να απαιτεις να σε σεβεται αυτοσ με τι διακιλογια οτι το σκυλι δεν καταλαιβαινει απο νομουσ αλλα ουτε και το παιδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ta pragmata einai apla... an enoxleiste apo to geitona (skylia paidia ktl) tou to lete evgenika ti mia fora kai kaloproereta, tin defteri elafros pio entona kai ti triti fora fonazetai tin astynomia xoris isteries kai kavgades... an exete dikio tha to mathete amesos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επειδή και εγώ ένθερμος οικολόγος και φιλόζωος είμαι, θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής:

    Πρώτον το να μάθεις τον σκύλο να μην γαβγίζει χωρίς λόγο είναι απολύτως εφικτό. Υπάρχουν εκπαιδευτές και βιβλία εκπαίδευσης που λένε τον τρόπο. Είχα και εγώ 3 σκυλιά κάποτε και σε σχέση με το γαβγισμά τους τις ώρες κοινής ησυχίας τα είχα μέσα αλλα και τις υπόλοιπες ώρες είχα φροντίσει να μην γαβγίζουν χωρίς λόγο με μια απλή εκπαίδευση που τους είχα κάνει.

    Από ειδικούς νευρολόγους και ψυχιάτρους που έχω διαβάσει έχει παρατηρηθεί ότι το γάβγισμα σε επαναλαμβανόμενη ή συνεχη διάρκεια διαταράσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ψυχική ισσοροπία του ανθρώπου επιφέροντας μια αλυσίδα σοβαρότερων συνεπειών όπως αυπνίες, διάσπαση προσοχής, ημικρανίες και άλλων μορφών ψυχοσωματικών διαταραχων.

    Θα παρακαλούσα όλους εκείνους που θεωρούν τους εαυτούς τους φιλόζωους να μην θίγονται αν τους κάνουν παρατήρηση επειδή το σκυλί τους ενοχλεί. Σωστός φιλόζωος είναι αυτός που αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες του απέναντι στο σκύλο του αλλα και στους συνανθρώπους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ, ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΟΠΩΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχω πρόβλημα!! Το σκυλί της διπλανής μας ( μονοκατοικία με την ίδια αυλή.. ) γαυγίζει συνέχεια και είναι και πολύ επιθετικό!! Δε μπορώ να βγω από το σπίτι και ορμάει.. Για να μην παρεξηγηθώ είχα από μικρή ζωάκια ( σκύλους, γάτες, ψαράκια κτλ κτλ ), δεν είμαι καμιά παρανοηκή που μισεί τα ζώα και θέλει να εξαλειφθούν! Όλη αυτή η κατάσταση όμως έχει βγει εκτός ορίων. Να άναφέρω επίσης ότι συχνά ''ξεχνάει'' να μαζέψει τις ακαθαρσίες.. Επιπλέον βρίσκομαι στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης μου και φυσικά όλη αυτή η κατάσταση μου κάνει κακό ( και μόνο το ότι μου ορμάει κάθε φορά που βγαίνω από το σπίτι είναι απαράδεκτο!) Μάλλον έγινα κουραστική αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή