0
Πανικός ξέσπασε αμέσως μετά το χωρισμό της Ελένης Μενεγάκη και του Γιάννη Λάτσιου. Στη δημοσιογραφική πιάτσα σήμανε συναγερμός μετά την έκδοση της κοινής ανακοίνωσης του πρώην ζευγαριού. Δύο εβδομαδιαία περιοδικά έβγαλαν μία μόλις μέρα μετά έκτακτες εκδόσεις, με πολυσέλιδα αφιερώματα στην κοινή ζωή Μενεγάκη - Λάτσιου και στην απόφαση να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους.Στη μάχη ρίχτηκαν και τα τηλεοπτικά κανάλια προκειμένου να εξασφαλίσουν δηλώσεις και πλάνα από τους πρωταγωνιστές του διαζυγίου της χρονιάς. Χαμός όμως επικράτησε και στο Διαδίκτυο. Δεκάδες σάιτ αλλά και blοgs ανανέωναν με ταχύτητα ανέμου τις ειδησεογραφικές τους πληροφορίες.Ανθρωποι που γνωρίζουν από κοντά αλλά και από μακριά το ζευγάρι προσπάθησαν να δώσουν εξηγήσεις για τα αίτια του χωρισμού. Σύμφωνα με άτομα του κοντινού τους περιβάλλοντος, τα επαγγελματικά προβλήματα ήταν αυτά που επέφεραν κυρίως τη φθορά στο γάμο της Ελένης Μενεγάκη και του Γιάννη Λάτσιου.


Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα στη σχέση τους ξεκίνησαν όταν η εκπομπή της Ελένης κατρακύλησε από την πρώτη θέση της τηλεθέασης στην τρίτη, ενώ την ίδια ώρα τής έκλεβε την πρωτιά η νέα εκπομπή του ΑΝΤ1. Ισως γι’ αυτό ακούστηκε και το ακραίο σενάριο ότι ο χωρισμός τους είναι ένα διαφημιστικό τρικ στην προσπάθεια για ανάκαμψη της εκπομπής «Καφές με την Ελένη». Δεν είναι λίγοι όμως κι εκείνοι που μίλησαν για μια φυσιολογική φθορά σε μια μακροχρόνια σχέση που απλώς έφτασε στο τέλος της.

Χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης, θαυμασμού και λατρείας έχει δεχτεί από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι και σήμερα η Ελένη Μενεγάκη μέσα από το γκρουπ που έχουν δημιουργήσει για εκείνη οι φίλοι της στο Facebook. Από την πρώτη κιόλας στιγμή της ανακοίνωσης του χωρισμού της με τον Γιάννη Λάτσιο οι θαυμαστές της Ελένης προσπαθούν να απαλύνουν τον πόνο της τηλεπαρουσιάστριας, ενώ προχωρούν και σε συμβουλές για τα επόμενα βήματά της.

«Ελένη, σ’ αγαπάμε», «Ελένη, σε σκεφτόμαστε, είμαστε μαζί σου», «Μας το φάγατε το κορίτσι μας», αλλά και «Ελένη, είναι κρίμα, συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό γάμου», «Εχετε μαζί τρία παιδιά, μήπως να το σκεφτείτε καλύτερα» αναφέρουν στα μηνύματα τους φίλοι της αγαπημένης παρουσιάστριας.

Επίσης εντύπωση προκαλούν και τα σχόλια που αναφέρουν τους υποθετικούς λόγους του χωρισμού του ζευγαριού, ενώ οι πιο τολμηροί κάνουν χωρίς δισταγμό μέχρι και πρόταση γάμου στη γλυκιά Ελένη:

«Μη στεναχωριέσαι που χώρισες, σε παντρεύομαι εδώ και τώρα». Αρκετοί είναι και αυτοί που σχολιάζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ το χωρισμό της Ελένης, στις περισσότερες περιπτώσεις όχι και με τα πιο κολακευτικά λόγια: «Είναι ντροπή όλα αυτά που γράφονται και λέγονται για την Ελένη μας», «Καλά θα κάνουν κάποιοι να είναι πιο προσεκτικοί στα σχόλιά τους, υπάρχουν και τρία παιδιά που δεν πρέπει να ξεχνάμε».

Δημοσίευση σχολίου