0
Υπόδειξέ μου πότε σε έφερε η μητέρα σου στο κόσμο, να σου πω εάν θα κατακτήσεις τον αθλητικό χώρο με τις επιδόσεις σου! Ο μήνας γέννησης υποδεικνύει πόσες πιθανότητες υπάρχουν να ασχοληθεί κάποιος επαγγελματικά με τον αθλητισμό και να διακριθεί σε αυτόν , ισχυρίζεται ο καθηγητής Andrian Barnett με έδρα το πανεπιστήμιο Queendland!Όπως θα διαπιστώσετε στο τέλος του άρθρου, η μίνι - έρευνα του pyles.tv ανάμεσα σε κορυφαίους Έλληνες και ξένους ποδοσφαιριστές, τεστάρει την ακρίβεια των λεγομένων του!Τι έδειξε η έρευνα των Αυστραλών: Ο επικεφαλής στο τμήμα τεχνολογίας, στο τομέα εφαρμογών υγείας και βιομετρήσεων και η ομάδα του, μελετώντας τη κατάσταση υγείας ενός μεγάλου δείγματος μαθητών και φοιτητών με βάση την εποχή γέννησης, ανακάλυψαν ότι ο μήνας που για πρώτη φορά ένα άτομο ήρθε στον επίγειο κόσμο, σηματοδοτεί το πόσο επηρεάζει την υγεία του και τη φυσική του κατάσταση στο μέλλον.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο: "Αnalysing Seasonal health data" (αναλύοντας τα εποχικά χαρακτηριστικά στο ζήτημα Υγεία) και αναδεικνύουν ότι:

Οι κορυφαίοι είχαν γεννηθεί Ιανουάριο, Φεβρουάριο & Μάρτιο!

Ο Barnett ανέλυσε τις ημερομηνίες γέννησης των παιχτών που ασχολούνται επαγγελματικά στο αυστραλιανό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Αυτό που του κέντρισε το ενδιαφέρον είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των επιτυχημένων ποδοσφαιριστών γεννήθηκαν τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και πάντως το πρώτο μισό του χρόνου δηλαδή μέχρι και τον Ιούνιο!

Αντίθετα όσο προχωράμε προς τον Δεκέμβριο λιγοστεύουν οι πρωταθλητές! Το αυστραλιανό σχολικό έτος οριοθετείται κάθε Ιανουάριο. "Τα παιδιά που είναι περισσότερο αναπτυγμένα και αρκετά ψηλά, έχουν ένα προφανές πλεονέκτημα στο γήπεδο αναπτύσσοντας όλες τις δυνατότητες τους. Εάν λοιπόν κάποιος βγήκε από τη κοιλίτσα της μαμάς του ας πούμε τον μήνα Ιανουάριο, τότε προηγείται σε ζητήματα ανάπτυξης σε σχέση με εκείνον που είδε το φως του ήλιου το Δεκέμβριο. Δηλαδή με απλά λόγια το πότε έχεις γεννηθεί έχει σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή σου."

Έχουν περισσότερα ταλέντα στον αθλητισμό!

"Το αποτέλεσμα της μελέτης πραγματικά με εξέπληξε. Περίμενα έναν άλλο αριθμό και διαψεύστηκα. Μάλιστα η δική μου πρόβλεψη, όσον αφορά τους επιτυχημένους αθλητές που γεννήθηκαν χειμώνα και άνοιξη, αφορούσε έναν αριθμό μικρότερο από αυτό που ανακάλυψα. Συγκεκριμένα ένα ποσοστό μικρότερου του 33% είχα ως τιμή αναφοράς. Όμως τελικά έκανα λάθος".

Περισσότερη αυτοπεποίθηση όσοι γεννιούνται το πρώτο εξάμηνο!

"Από μικρή ηλικία επιδεικνύουν τα ταλέντα τους. Έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με τα παιδάκια του Δεκεμβρίου και οι επίδοσεις στα μαθήματα είναι ικανοποιητικές. Η φυσική τους κατάσταση είναι άψογη με αποτέλεσμα τα ίδια να επιδιώκουν την ενασχόληση με αθλήματα, γεγονός που συνεπάγεται μια άρτια υγειή σωματική και ψυχική συμπεριφορά. Μεγαλώνοντας όλα αυτά τα στοιχεία εκφράζονται μέσω του αθλήματος που έχουν επιλέξει", καταλήγει ο Andrian Barnett.

Η... έρευνα του pyles.tv, ανάμεσα σε κορυφαίους ποδοσφαιριστές!

Εμείς αναζητήσαμε τις ημερομηνίες γέννησης κορυφαίων ελλήνων και ξένων ποδοσφαιριστών για να διαπιστώσουμε αν τα λεγόμενα του κ. Barnett ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ιδού λοιπόν τα δικά μας αποτελέσματα:

Τους πρώτους έξι μήνες του χρόνου έχουν γεννηθεί οι:

Τραϊανός Δέλλας 31/1
Cristiano Ronaldo 5/2
Γιώργος Καραγκούνης 6 /3
Κώστας Μήτρογλου 12/3
David Beckham 2/5
Θωμάς Μαύρος 31/5
Lionel Messi 24/6
Κώστας Κατσουράνης 26/6
ενώ για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει γενηθεί στις 27/5 !!

Και οι φωτεινές περιπτώσεις που διαψεύδουν την έρευνα!

Δείτε τώρα ποιοί έχουν γεννηθεί το δεύτερο μισό του χρόνου, και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Δημήτρης Σαραβάκος 26/7
Αντώνης Νικοπολίδης 14/10
Πελέ 23/10
Βασίλης Χατζηπαναγής 26/10
Θοδωρής Ζαγοράκης 27/10
Diego Maradona 30/10
Γιώργος Κούδας 23/11
Ντούσαν Μπάγεβιτς 10/12

Συντάκτης: Ελένη Αλειφέρη

Δημοσίευση σχολίου