0
Οι ξανθές διεκδικούν με περισσότερο σθένος και δύναμη το οτιδήποτε θελήσουν σε σύγκριση με τις μελαχρινές ή τις κοκκινομάλλες !Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο Santa Barbara στη Καλιφόρνια, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ξανθές γυναίκες επιβάλλουν στους υπολοίπους να τους συμπεριφέρονται ως πριγκίπισσες!Και αυτό δεν έχει να κάνει με το φυσικό χρώμα μαλλιών, αφού η έρευνα έδειξε ότι ακόμη και εκείνες που γεννιούνται καστανές ή μελαχροινές, μόλις επισκεφθούν το κομμωτήριο και ξανθύνουν το μαλλί τους, αποκτούν αυτόματα τον "αέρα της ξανθιάς"!
Πιο ... ετοιμοπόλεμες οι ξανθιές!
"Ήταν αναμενόμενο το γεγονός ότι οι ανοιχτόχρωμες γυναίκες αισθάνονται προικισμένες από τη φύση σε αντίθεση με τις υπόλοιπες. Θεωρούν τον εαυτό τους προνομιούχες και συμπεριφέρονται με έναν τρόπο που δείχνουν σίγουρες ότι θα αποκτήσουν αυτό που θέλουν. Αυτό που δεν περιμέναμε σε καμία περίπτωση ήταν να ανακαλύψουμε το πόσο ετοιμοπόλεμες είναι προκειμένου να αρπάξουν το ποθητό. Έμεινα έκπληκτος από τη δυναμική τους. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο προετοιμασμένες είναι. Μια ματιά αρκεί να επιφέρει το θήραμα στα πόδια τους.", δηλώνει ο Aaron Sell, ο υπεύθυνος της μελέτης.
Πιο ... σκληρά εργαζόμενες οι μελαχροινές!
"Είναι εύκολο να παρατηρήσει κανείς το πόσο αισιόδοξη είναι μια γυναίκα με ξανθά όμορφα μαλλιά. Αν και δεν διαθέτουν ιδιαίτερες ικανότητες, αποπνέουν έναν άλλο αέρα. Προσπαθώντας να επιβληθούν στα κοινωνικά στερεότυπα, οι μελαχροινές εργάζονται πιο σκληρά και δεν παραμονεύουν στη γωνία για να εισπράξουν κολακευτικά σχόλια σε σχέση με τις αντιπάλους, που πιστεύουν ότι πρέπει να απολαμβάνουν τα προνόμια", συμπληρώνει την εικόνα η Catherine Salmon, ψυχολόγος στο Redlands University.
Συντάκτης: Ελένη Αλειφέρη

Δημοσίευση σχολίου