0
Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία φέρονται πεπεισμένοι πως ο 35χρονος Λάμπρος Φούντας δεν ήταν ένας απλός κακοποιός που έκλεβε το αυτοκίνητο με σκοπό να πραγματοποιήσει ληστεία.«Πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό. Ενας απλός διαρρήκτης δεν έχει ομάδα υποστήριξης και επιπλέον δεν πάει να κλέψει ένα απλό αυτοκίνητο οπλισμένος σαν αστακός. Υπάρχει σχέση με την τρομοκρατία, πιθανώς με τον “Επαναστατικό Αγώνα”» λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με απόλυτη γνώση των ερευνών για την τρομοκρατία.Οδηγός σε αυτές τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής είναι οι κινήσεις που είχαν γίνει το καλοκαίρι του 2002, όταν η ίδια Υπηρεσία εξάρθρωνε την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη». Τότε, από τις φωτογραφίες του Σάββα Ξηρού που είχαν δώσει επίσης στη δημοσιότητα είχαν προκύψει οι δύο γιάφκες που διατηρούσε η οργάνωση στην Κυψέλη και στο Παγκράτι. Πολίτες έπαιρναν τηλέφωνα και έκαναν λόγο για την παρουσία του πολυτραυματία τότε Ξηρού, με αποτέλεσμα ολόκληρο το οπλοστάσιο της οργάνωσης να πέσει στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.


Και σε αυτήν την περίπτωση, της Δάφνης, οι αστυνομικοί έχουν δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του νεκρού βιολόγου, ώστε οι πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να ενημερώσουν τις Αρχές για χώρους αλλά και για σπίτια που επισκεπτόταν συχνά ο Λάμπρος Φούντας. Βέβαια, εάν το σενάριο που εδώ και χρόνια υπάρχει στα συρτάρια της Αντιτρομοκρατικής ευσταθεί, τότε η γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα» μάλλον είναι όνειρο θεριννής νυκτός. Το σενάριο λοιπόν λέει πως η γιάφκα είναι «ένας ανοιχτός χώρος στον οποίο η Αστυνομία αδυνατεί να έχει, επίσημη τουλάχιστον, πρόσβαση, ώστε να πραγματοποιήσει έρευνες».Παρ’ όλα αυτά, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζουν τις προσπάθειες πιστεύοντας πως κάποια στιγμή θα φθάσουν στην πηγή και θα πιουν το... νερό των αποδείξεων που θα οδηγήσει ανθρώπους στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.
Τα μυστήρια
Οι νέες φωτογραφίες του Λάμπρου Φούντα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προέρχονται από το προσωπικό του αρχείο, το οποίο ήταν αποθηκευμένο στον σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή του. Οι φωτογραφίες αυτές είναι τραβηγμένες το καλοκαίρι του 2009 στο νησί της Ικαρίας, όπου έκανε τις διακοπές του ο νεκρός βιολόγος. Η Ικαρία για την Αντιτρομοκρατική δεν είναι απλώς ένα όμορφο νησί και ήρεμος τόπος διακοπών, αλλά ένα κομβικό για την τρομοκρατία σημείο του χάρτη.Από εκεί έλκουν την καταγωγή τους τα αδέλφια Ξηρού, ενώ μόλις το περασμένο καλοκαίρι η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε στο νησί ελεγχόμενη επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Βερμούδα». Μακρυμάλληδες αστυνομικοί έστησαν αντίσκηνα στις παραλίες του νησιού και άρχισαν τις επαφές με τους τουρίστες. Οχι με όποιους κι όποιους αλλά όσους κινούνταν στον αντεξουσιαστικό χώρο και κυρίως όσους είχαν επισκεφθεί την ίδια εποχή στο νησί την έκθεση με ξυλόγλυπτα που κατασκεύασε στη φυλακή ο Χριστόδουλος Ξηρός.Τελικά, αυτή η προσπάθεια άντλησης πληροφοριών και κυρίως διείσδυσης μάλλον απέτυχε. Αξίζει όμως να τονιστεί πως την ίδια περίοδο διακοπές έκανε στο νησί και ο Λάμπρος Φούντας, όπου και έβγαλε τις επίμαχες φωτογραφίες.
Τα Γκλοκ
Πρόκειται για πιστόλι των 9 χιλιοστών το οποίο χρησιμοποίησαν οι συνεργοί του Φούντα εναντίον των αστυνομικών της Αμεσης Δράσης στη Δάφνη. Η βολίδα αλλά και οι κάλυκες από το περίστροφο του Φούντα μπορούμε να πούμε ότι πέρασαν από αξονικό τομογράφο. Οι πληροφορίες λένε πως οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. έμειναν έκπληκτοι, όταν διαπίστωσαν πως στους κάλυκες δεν υπήρχαν αποτυπώματα.Κατά συνέπεια, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τις σφαίρες τις έβαλαν στους μύλους και τους γεμιστήρες φορώντας χειρουργικά γάντια. Ολα αυτά δείχνουν ανθρώπους που δεν θέλουν να αφήσουν πίσω τους το παραμικρό ίχνος. Βέβαια, αυτή δεν είναι πρακτική κοινών κακοποιών.Το δεύτερο όπλο, επίσης πιστόλι τύπου Γκλοκ, πρέπει να το είχε στην κατοχή του το τρίτο πρόσωπο που περίμενε με αναμμένη τη μοτοσικλέτα του σε απόσταση αναπνοής από το σημείο της συμπλοκής. Πήρε τον δεύτερο συνεργό του Φούντα, ο οποίος απ’ ό,τι φαίνεται έχει τραυματιστεί από τα πυρά των αστυνομικών, και εξαφανίστηκαν.
ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Δημοσίευση σχολίου