1
Σε 1 ώρα και 36 λεπτά από τον Πειραιά στο Ηράκλειο;Και όμως ειναι εφικτό με το Ηoverwing!Πρόκειται για τα υπερσύγχρονης τεχνολογίας σκάφη, που είναι παγκοσμίως γνωστά ως «WIG», τα οποία προσφέρουν θαλάσσιες μεταφορές με την ποιότητα των αεροπορικών μεταφορών! Τα πλοία αυτά μοιάζουν μεν με αεροπλάνα, αλλά η λειτουργία τους βασίζεται στο διεθνώς αποκαλούμενο «φαινόμενο επίδρασης επιφάνειας» (wing in ground effect - WIG). .Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα των σκαφών αυτών, που θα μεταφέρουν 80 επιβάτες το καθένα, περιλαμβάνονται η ταχύτητα, η άνεση, η ασφάλεια και η τήρηση με ακρίβεια λεπτού των χρόνων άφιξης και αναχώρησης.Όλα αυτά θα προσφέρονται στην τιμή του εισιτηρίου ενός πλοίου!Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Flightboat Hellas (είναι αντιπρόσωπος των σκαφών αυτών στην Ελλάδα) κ. Παναγιώτη Ζάγκλη, τα πρώτα τρία σκάφη θα ναυπηγηθούν στο Αμβούργο από την εταιρεία Hoverwing GmbH. .Στη συνέχεια τα σκάφη θα ναυλωθούν σε ελληνική εταιρεία με επικεφαλής τον κ. Γκιόλμαν».Στην Ελλάδα, την τεχνική υποστήριξη των σκαφών Hoverwing έχει αναλάβει η εταιρεία JOIN Ltd (με έδρα την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα), ενώ συζητείται το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί και δεύτερη γραμμή παραγωγής Hoverwing από την ίδια τη JOIN Ltd στη χώρα μας.
ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

  1. Ο κ. Γκιόλμαν δεν έχει πλέον ένα ευρώ να διαθέσει... όχι να ναυλώσει σκάφη αξίας πολλών εκ. ευρώ!!!
    Τα σκάφη αυτά έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας (Σιγκαπούρη) και θα κάνουν και σε άλλες χώρες της περιοχής όπως Κορέα και Ινδονησία.
    Όσο για την Ελλάδα είναι μια μακρινή ιστορία με το οικογενειακό καθεστώς που επικρατεί στην Ακτοπλοία αλλά και στους ισχυρούς δεσμούς με τραπεζικά ιδρύματα που έχουν επενδύσει πάνω από 1 δις ευρώ στον τομέα αυτό και κάνουν τα πάντα να μην έρθει κάποια νέα τεχνολογία στην χώρα μας, δείτε σαν πρόσφατο παράδειγμα τα υδροπλάνα... που απέτυχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή