0
Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι η επιλογή του Σταύρου Αδαμίδη για την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Η διοίκηση της Ενωσης έκανε μια εξαιρετική επιλογή με έναν προπονητή που προέρχεται από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Και κυρίως έχει όρεξη για δουλειά και είναι αποφασισμένος να πετύχει. Οπως είπε χαρακτηριστικά στο «Goal» λίγα λεπτά μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας: «Ερχομαι για να κάνω την ΑΕΚ πρώτη». Τίποτε λιγότερο δεν φαίνεται πως αρκεί στον Ισπανό και καλύπτει απόλυτα τις φιλοδοξίες και τα «θέλω» και της διοίκησης της ΑΕΚ.Οπως είχε αποκαλύψει το «Goal», είχε υπάρξει συμφωνία σε προφορικό επίπεδο από προχθές. Ο Αδαμίδης επιχείρησε χθες το «κόλπο γκρόσο» με τον Πολ λε Γκεν, αλλά από τη στιγμή που διαπιστώθηκε πως η συγκεκριμένη επιλογή είχε διάφορες δυσκολίες, αποφάσισε να μη χάσει χρόνο.

Εστειλε μήνυμα στην πλευρά του 47χρονου τεχνικού πως επιθυμεί την ενεργοποίηση της προφορικής συμφωνίας που είχε επιτευχθεί και αυτό έγινε πραγματικότητα λίγες ώρες αργότερα. Ο Χιμένεθ πήρε το «ΟΚ» από τη διοίκηση της ΑΕΚ και υπήρξε απόλυτη συμφωνία σε όλα τα επίπεδα.

Το οικονομικό

Η ΑΕΚ συμφώνησε με τον Χιμένεθ για συμβόλαιο διετούς διάρκειας (κλειστό, δίχως οψιόν ανανέωσης όπως αρχικά ήθελαν οι «κιτρινόμαυροι»). Η αμοιβή του Ισπανού θα είναι για κάθε χρόνο 725.000 ευρώ (ως καθαρές αποδοχές), ενώ συμφώνησε να τον ακολουθήσουν και τρεις συνεργάτες -βοηθός, γυμναστής και στατιστικολόγος- που θα κοστίζουν στην ΑΕΚ 250.000 ευρώ ακόμη. Σύνολο της συμφωνίας, δηλαδή, λίγο κάτω από το 1 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, για τον Χιμένεθ και το επιτελείο του υπάρχουν υψηλότατα μπόνους αν καταφέρει να κάνει πράξη την ατάκα του περί πρωτιάς με την ΑΕΚ. Σε περίπτωση κατάκτησης πρωταθλήματος ο Ισπανός θα λάβει μισό εκατ. ευρώ, ποσό που θα λάβει κι αν η Ενωση εξασφαλίσει την έξοδό της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα προβλέπεται ποσό 75.000 ευρώ για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και 50.000 ευρώ για το Κύπελλο.

Ερχεται απόψε

Κατά τις επαφές που είχαν χθες από τη διοίκηση της ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ, του ζήτησαν να έρθει στην Αθήνα το συντομότερο δυνατόν. Ο Ισπανός δεσμεύτηκε πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να είναι στην Ελλάδα απόψε ή το αργότερο αύριο το πρωί. Στόχος του είναι να βρεθεί το συντομότερο με την ομάδα και να αρχίσει να «βρίσκεται» με τους παίκτες του.

Το θετικό στη περίπτωση του Ισπανού είναι πως είναι άκρως ενημερωμένος για όσα συμβαίνουν στην Ενωση. Τις τελευταίες ημέρες έχει παρακολουθήσει δεκάδες dvd με αγώνες των «κιτρινόμαυρων» και έχει σχηματίσει άποψη για την ποιότητα και τις δυνατότητες των παικτών της ομάδας.

Το θέμα, βέβαια, είναι να υπάρξει άμεση επαφή και μέσα από τις προπονήσεις να ξεκαθαρίσει το σύστημα, οι επιλογές και οι παρεμβάσεις που θα επιχειρήσει ο Χιμένεθ στην ΑΕΚ, ώστε να την οδηγήσει σε πορεία ανάκαμψης.
Και κυρίως έχει όρεξη για δουλειά και είναι αποφασισμένος να πετύχει.«Ερχομαι για να κάνω την ΑΕΚ πρώτη». Τίποτε λιγότερο δεν φαίνεται πως αρκεί στον Ισπανό και καλύπτει απόλυτα τις φιλοδοξίες και τα «θέλω» και της διοίκησης της ΑΕΚ. Ο Αδαμίδης επιχείρησε χθες το «κόλπο γκρόσο» με τον Πολ λε Γκεν, αλλά από τη στιγμή που διαπιστώθηκε πως η συγκεκριμένη επιλογή είχε διάφορες δυσκολίες, αποφάσισε να μη χάσει χρόνο.Το θετικό στη περίπτωση του Ισπανού είναι πως είναι άκρως ενημερωμένος για όσα συμβαίνουν στην Ενωση. Τις τελευταίες ημέρες έχει παρακολουθήσει δεκάδες dvd με αγώνες των «κιτρινόμαυρων» και έχει σχηματίσει άποψη για την ποιότητα και τις δυνατότητες των παικτών της ομάδας.
sentragoal

Δημοσίευση σχολίου