0
Ο έλληνας άντρας επηρεάζεται από τη µητέρα του, διατηρώντας συχνά µια παθολογική και εξαρτηµένη σχέση µαζί της. Από αυτή τη σχέση όµως µπορεί να προκύψουν προβλήµατα µε το άλλο φύλο.Πρόσφατη έρευνα* έδειξε ότι η ελληνίδα µητέρα συχνά αδυνατεί να καταλάβει πως ο γιος της έχει ενηλικιωθεί και τείνει να παρεµβαίνει άµεσα στη σχέση του µε το άλλο φύλο. Ως εκ τούτου, πολλές γυναίκες και ζευγάρια καταλήγουν να επισκέπτονται κάποιο ψυχολόγο ζητώντας συµβουλές για το χειρισµό µιας τέτοιας κατάστασης, αφού ο τυπικός «µαµάκιας» συχνά βγάζει έξω από τα ρούχα της τη σύγχρονη Ελληνίδα. Είναι όλα στο µυαλό της ή µήπως έχει δίκιο;

Ο Έλληνας…
Ένα σηµαντικό εύρηµα της έρευνας είναι η σκιαγράφηση των χαρακτηριστικών του άντρα που δυσχεραίνουν τη σχέση µε τη σύντροφό του. Οι άντρες λοιπόν κατά 24% βασίζονται στη γνώµη της µητέρας τους, ενώ σε ποσοστό 22% δεν παίρνουν µέρος στη διαµάχη ανάµεσα στη µητέρα και τη σύντροφό τους. Επίσης το 13% δίνει στη µητέρα του αναφορά για κάθε δραστηριότητά του, ενώ το 10% δυσκολεύεται να της πει «όχι». Τέλος, σηµαντικό ποσοστό (11%) θεωρεί υποχρέωσή του να παραστεί µε την πατρική του οικογένεια σε κοινωνικές υποχρεώσεις όπως γάµους ή βαφτίσια.

…και η µάνα του
Παράλληλα, η έρευνα ανέδειξε εκείνες τις συµπεριφορές των πεθερών που δηµιουργούν προβλήµατα στο ζευγάρι. Έτσι φαίνεται ότι οι ελληνίδες µητέρες τείνουν να παρεµβαίνουν στη διαπαιδαγώγηση των εγγονιών τους (24%), να ζητάνε από τον γιο τους να τις πάει στον γιατρό ή για ψώνια (19%), να τηλεφωνούν καθηµερινά και πάνω από 2 φορές (17%) και να κριτικάρουν τη νύφη τους σχετικά µε την καθαριότητα του σπιτιού ή το µαγείρεµα (16%). Το γεγονός ότι τα µέλη της ελληνικής οικογένειας διατηρούν ισχυρούς δεσµούς µεταξύ τους παίζει φυσικά πρωταρχικό ρόλο στο παραπάνω φαινόµενο.

Δημοσίευση σχολίου