0
Αμβρόσιος:"Πολλοί επιδιώκουν να μας παρουσιάζουν άφωνους", είπε ο Μακαριώτατος. Αλλά δεν υπάρχουν πολλοί ή και λίγοι έστω, που προσπαθούν να Τόν παρουσιάσουν ως άφωνο. Είναι άφωνος! Η καθημερινή πραγματικότης το αποδεικνύει! ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ σε τόσα καί τόσα καυτά ζητήματα της καθημερινής ζωής!
Ο Μακαριώτατος σημείωσε εξ άλλου πως "πρέπει να εργαστούμε και να καταλήξουμε εμείς σ' αυτό που θέλουμε και να το πούμε ξεκάθαρα. Έφτασε ο καιρός να δουλέψουμε συστηματικά και με επιχειρήματα". Καμμιά αντίρρηση δεν μπορούμε να έχουμε σε όλα αυτά. Αλλά καμμιά φορά οι αποφάσεις των Επιτροπών, των Ειδημόνων καί των Σοφών βγαίνουν, όταν πια δεν χρειάζονται! Το έγκλημα έχει πιά συντελεσθή! Κάνω μια πρόβλεψη: Και την παραθέτω σαν πρόκληση πρός τον Μακαριώτατο: Η Κυβέρνηση θα καταργήσει το μάθημα των Θρησκευτικών και ο Αρχιεπίσκοπος ακόμη θα συσκέπτεται συστηματικά μέ τούς ειδικούς για να διατυπώσει τά επιχειρήματα! Είναι η ώρα της μάχης! Τον θέλουμε λοιπόν στο πεδίο της μάχης καί όχι στα σπουδαστήρια και τά ....συσκεπτήρια!

"...Πρόσφατα είχε τη διαβεβαίωση της αρμόδιας Υπουργού κ. Α. Διαμαντοπούλου πως πριν γίνει οποιαδήποτε ενέργεια για το μάθημα των Θρησκευτικών θα προηγηθεί διάλογος και συντονισμός μεταξύ των δύο πλευρών¨ προσέθεσεν ο Μακαριώτατος. Κι εμείς αντιτείνουμε, ότι η Υπουργός Παιδείας καί ....λιγάκι των Θρησκευμάτων κα Διαμαντοιπούλου έχει ήδη δηλώσει, ότι στα θέματα της Παιδείας η Εκκλησία δεν μπορεί να ανακατεύεται. Αυτά ανήκουν στην αρμοδιότητα της Πολιτείας! Ποιά εκ των δύο αυτών θέσεων ισχύει; Θα μας επιτρέψει ο αγαπητός μας Μακαριώτατος να Του υπομνήσουμε, ότι Πολιτική είναι η τέχνη του επιστημονικώς ψεύδεσθαι! Ο καιρός πολύ σύντομα θα αποδείξει ποιός εκ των δύο μας έχει δίκηο!
Καλά, ας δεχθούμε την άποψη, ότι για το μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να γίνουν συσκέψεις επί συσκέψεων, προκειμένου η Ιερά Σύνοδος να διαμορφώση άποψη και να λάβη τις αποφάσεις της. Αλλά για το ζήτημα της ανεγέρσεως Μουσουλμανικού Τεμένους στην Αθήνα με δαπάνες του Κράτους, που θα φθάσουν τα 80.000.000 € γιατί δεν ομιλεί ο Μακαριώτατος; Ήδη σε χθεσινή εφημερίδα διαβάσαμε "...στον Ελαιώνα πρόκειται να κατασκεαυστεί το ισλαμικό τέμενος στη θέση του ναυτικού οχυρού. Τον προσεχή Ιανουάριο προγραμματίζεται η δημοπράτηση" (ΕΘΝΟΣ, 10.11.2010), Βαρεθήκαμε πιά να ακούμε το τραγούδι του Μακαριωτάτου σε στύλ "Bouche fermee"! Ας ακούσουμε και μια φορά την βροντερή φωνή Του. Είναι ο Προκαθήμνεος της Εκκλησίας! Να την ακούσουμε εγκαίρως καί όχι όταν θα έχουμε ενώπιόν μας τετελεσμένα γεγονότα! Τότε θα έχει αξία η φωνή Του. Για το Τέμενος λοιπόν τί έχει να μας πεί ο Μακαριώτατος;
Και ένα τελευταίο: Ο κ. Πρωθυπουργός για το ενδεχόμενο χωρισμού Εκκλησίας και Κράτους είπε: "Έχουμε ξεκινήσει ήδη έναν διάλογο με την εκκλησία γύρω απ’ αυτό το θέμα.."
Κι εμείς ερωτάμε: Είναι αλήθεια, Μακαριώτατες Διεξάγεται ήδη διάλογος κι εμείς οι Ιεράρχες Αδελφοί Σας δεν το γνωρίζουμε; Με ποιά άραγε εξουσιοδότηση διεξάγεται αυτός ο Διάλογος; Ποιοί έχουν καθορίσει τούς όρους και της προϋποθέσεις του διαλόγου; Να ένα ακόμη ερώτημα, που δεν επιδέχεται σιωπήν. Περιμένουμε... mkka.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου