0

Μεγάλη Εβδομάδα και προσπαθείς να βρεις ιδέες και συνταγές για να κρατήσεις τη νηστεία. Μπορεί να μην έκανες νηστεία όλο αυτό τον καιρό όμως τουλάχιστον για αυτές τις τελευταίες ημέρες πριν από το Πάσχα είσαι αποφασιμένη. Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να απολαύσεις τις λιχουδιές του Πάσχα χωρίς τύψεις. Ετοιμάσαμε λοιπόν ένα μενού, που κάθε άλλο των Παθών δεν θα είναι. Εύκολες, ελαφριές, ξεχωριστές συνταγές.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Ρολάκια λάχανο με πικάντικη νηστίσιμη γέμιση
Νόστιμα ρολάκια από λάχανο με γέμιση από διάφορα λαχανικά, κρεμμύδι, σκόρδο και πικάντικη πινελιά καυτερής πιπεριάς. Ελάχιστες θερμίδες, τέλεια γεύση και απολαυστική νηστίσιμη διατροφή!


MEΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ
Μπριάμ! Ανοιξιάτικη πανδαισία λαχανικών
Ένα παραδοσιακό φαγητό από την μεσογειακή διατροφή. Διάλεξε φρέσκα λαχανικά και ετοίμασε το εύκολα και γρήγορα. Η παραδοσιακή συνταγή είναι πιπεράτη και με αρκετό σκόρδο. Εσύ βάλε όσο χρειάζεται για να το απολαύσεις.



ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ
Noodles με γαρίδες

Μια ακόμη λαχταριστή συνταγή για να τον εντυπωσιάσεις, αποφεύγοντας ταυτόχρονα να περάσεις όλο σου το απόγευμα στην κουζίνα. Άλλωστε οι προτάσεις της Εύης Μαυροματίδου στο “Μέχρι να πεις Κύμινο” έχουν αυτόν ακριβώς τον σκοπό.


ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
Γίγαντες με λαχανικά
Είναι νόστιμοι και μαζί με μπόλικα λαχανικά θα σε χορτάσουν. Μην ξεχνάς πως τα φασόλια είναι το... κρέας των οσπρίων.

H Μεγάλη Πέμπτη είναι παραδοσιακά είναι η μέρα που θα κάνεις την κουζίνα σου εργαστήριο πασχαλινής ζαχαροπλαστικής. Μαζευτείτε όλοι μαζί για να πλάσετε κουλουράκια. Μην βαριέσαι... και θα διασκεδάσεις και την επόμενη μέρα θα έχεις ένα ζεστό κουλουράκι να πιεις τον καφέ σου. *Ουπς! Μάλλον από την Κυριακή, αν ακολουθείς τη νηστεία.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ

Είσαι άτομο που λατρεύει τις προκλήσεις; Στο τσακ έχασες τις προθεσμίες για να λάβεις μέρος στο Master Chef; Ε, τότε θα δοκιμάσεις να κάνεις και πασχαλινά τσουρέκια. Όχι, δεν ισχυρίζεται κανείς πως πρέπει να έχεις πτυχίο. Τα καλά τσουρέκια όμως θέλουν χρόνο, υπομονή και ακρίβεια!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
Παραδοσιακό, αφράτο και πεντανόστιμο. Είναι το σήμα κατατεθέν του Πάσχα και μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη λύση για πρωινό ή σνακ με τον καφέ σου το απόγευμα. Θέλεο υπομονη, μιας και είναι από τις ζύμες που χρειάζονται πολλή ξεκούραση.

Δημοσίευση σχολίου