0

Ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, διευκρίνισε ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, δεν πρόκειται να γίνει καμία πρόσληψη γιατρού στο ΕΣΥ, καθώς το ιατρικό δυναμικό, είναι υπερδιπλάσιο από τις ανάγκες της χώρας.Αντίθετα θα αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα κονδύλια, για την πρόσληψη νοσηλευτών, στους οποίους υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις.
Ο υπουργός Υγείας, κατήγγειλε τις πελατειακές σχέσεις, γιατρών και πολιτικών, που έχουν οδηγήσει στο φαινόμενο, να υπάρχει υπερπληθώρα γιατρών, στα αστικά κέντρα και ελλείψεις στα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Όπως διευκρίνισε, τα κενά θα καλυφθούν, από τους 21.000 ιδιώτες γιατρούς, που πρόκειται να συμβληθούν με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ,στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ,σε κάθε νοσοκομείο, θεσπίζεται συντονιστικό Όργανο, το οποίο θα ελέγχει τις παρεχόμενες από τους γιατρούς υπηρεσίες.

Παράλληλα το υπουργείο Υγείας, ετοιμάζει νομοσχέδιο, στο οποίο προβλέπονται διορθωτικές αλλαγές, στην διοίκηση του ΕΣΥ .

Ανάμεσα στις παρεμβάσεις, που έχουν δρομολογηθεί, είναι η αλλαγή της λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων, προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο, τα τακτικά περιστατικά, να παρουσιάζονται ως επείγοντα ,για να παρακαμφθεί η λίστα αναμονής .

Σύμφωνα με το νέο σύστημα λειτουργίας των ΤΕΠ, ομάδα γιατρών, θα ελέγχει τα περιστατικά για να διαπιστωθεί ποια από αυτά είναι πραγματικά έκτακτα και πρέπει να κάνουν εισαγωγή.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_7908.html

Δημοσίευση σχολίου