0

Η λίστα με τους οφειλέτες του Δημοσίου: Ολα τα ονόματα- Ανάμεσά τους ο Γιώργος Κοσκωτάς και ο αδελφός του Σταύρος, ο Παύλος Ψωμιάδης, ο Ιωάννης Ραπτόπουλος, ο Γιώργος Μπατατούδης κ.ά. Επίσης, σε αυτή φιγουράρει ο τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος και ο παλιός μπασκετμπολίστας του Αρη Μιχαήλ Μισούνοφ.
Δεκάδες πρόσωπα τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ελέγχονται για τη συμμετοχή τους σε ποινικά αδικήματα περιέχονται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου. Μάλιστα για έναν εξ αυτών που χρωστά στην εφορία πάνω από 100 εκατ. ευρώ οι διωκτικές αρχές πιστεύουν ότι είναι ο... εγκέφαλος της «μαφίας των πλειστηριασμών». Αλλοι βρίσκονται ήδη στη φυλακή για οικονομικά ή άλλα εγκλήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο επικεφαλής της λίστας Κασιμάτης Νικόλαος, με χρέη-μαμούθ 952 εκατ. ευρώ, ο οποίος εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης.

Ιωάννης Ραπτόπουλος: Ο ιδιοκτήτης της «Express Service» έχει χρέη προς την εφορία 14,3 εκατ. €

Σάμι Φάις: Είχε κατηγορηθεί για τη χειραγώγηση της μετοχής των Μακεδονικών Κλωστηρίων. Χρωστά 1,82 εκατ. €

Μ. Μισούνοφ: Ο παλιός καλαθοσφαιριστής του Αρη έχει οφειλές 614.000 €

Π. Ψωμιάδης: Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ομίλου Ασπίς, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για απάτη εις βάρος των ασφαλισμένων της εταιρείας, χρωστά 1,15 εκατ. ευρώ

Γεώργιος Μπατατούδης: Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ έχει χρέη 2,5 εκατ. ευρώ.

Γιώργος και Σταύρος Κοσκωτάς: Τα δύο αδέλφια έχουν χρέη προς την εφορία συνολικού ύψους 4,83 εκατ. ευρώ: ο Γιώργος 2,42 εκατ. και ο Σταύρος 2,41 εκατ. ευρώ. Ο Γιώργος Κοσκωτάς ήταν ο εγκέφαλος του σκανδάλου της Τράπεζας Κρήτης, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο αδερφός του Σταύρος ήταν το δεξί του χέρι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο τιμόνι της πειραϊκής ομάδας

Τόλης Βοσκόπουλος: Ο δημοφιλής τραγουδιστής φαίνεται να διακανόνισε μέρος της αρχικής του οφειλής προς το Δημόσιο ύψους άνω των 5 εκατ. ευρώ και πλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, χρωστά 515.000 ευρώ.

Ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών προσώπων (σε ευρώ)
Πηγή Υπουργείο Οικονομικών

Κλικ εδώ για να δείτε τη λίστα μεγαλοοφειλετών
Κώστας Τσαχάκης

Δημοσίευση σχολίου