0

Δισεκατομμύρια κατοικήσιμοι πλανήτες βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τα αστέρια του Γαλαξία μας, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα, που υποστηρίζει ότι η εξωγήινη ζωή σε πλανήτες, όπου θα μπορούσαν να ζήσουν και οι άνθρωποι, είναι πιθανή.
Σύμφωνα με έρευνα διάρκειας έξι χρόνων, που δημοσίευσε η το περιοδικό Nature, οι αστρονόμοι συμπέραναν ότι τα περίπου 10 δισεκατομμύρια άστρα του Γαλαξία μας, περικυκλώνονται από δισεκατομμύρια πλανήτες, στους οποίους οι συνθήκες επιτρέπουν την ύπαρξη επιφάνειας νερού και πιθανότατα ζωής.
Μάλιστα, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι δεν έχει ούτε πολύ κρύο ούτε και πολλή ζέστη, πράγμα που σημαίνει, ότι είναι πιθανόν οι εικόνες από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας Star Wars και Star Trek, να μην απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.
Τα τελευταία 16 χρόνια, οι αστρονόμοι ερευνούσαν περισσότερα από 700 μακρινά άστρα, όμως σε όλα η πιθανότητα ύπαρξης ζωής ήταν πολύ μικρή.
Χρησιμοποιώντας νέες μεθόδους, τώρα οι επιστήμονες ερεύνησαν άστρα στην "κατοικήσιμη ζώνη" του Γαλαξία μας.
"Σε μία περίοδο έξι χρόνων, από το 2002 έως το 2007, παρατηρήσαμε περισσότερα από 500 άστρα σε υψηλή ανάλυση. Σε δέκα από τα άστρα αυτά, είδαμε το κάτοπτρο ενός πλανήτη, ενώ για τα υπόλοιπα μπορούμε να υποθέσουμε πόσους πλανήτες έχουν σε τροχιά γύρω τους", είπε ο αστρονόμος Dr Uffe Grae Jorgensen, επικεφαλής του Τμήματος Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης.
Όπως τόνισε, σύμφωνα με τις ενδείξεις πολλοί από αυτούς τους πλανήτες είναι πράγματι κατοικήσιμοι, ωστόσο είναι λίγο πρόωρο να προβούμε σε συμπεράσματα, ότι η ζωή σ' αυτούς τους πλανήτες έχει την ανάπτυξη και εξέλιξη της ζωής στην Γη.
Πηγή: Daily Mail

Δημοσίευση σχολίου