0

Η κυριαρχία της Nokia στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της μιας και το 2011 το μερίδιο αγοράς που κατείχε κατέρρευσε φτάνοντας σε επικίνδυνα επίπεδα, ιδιαίτερα στον δύσκολο τομέα των έξυπνων κινητών. Αυτή την πτώση φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε η Samsung η οποία κατάφερε και αύξησε τις πωλήσεις της στο μέγιστο βαθμό που μπορούσε. Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή σύμφωνα με την ίδια η οποία δηλώνει πως το 2012 σκοπεύει να αγγίξει την κορυφή σε όλες τις κατηγορίες κινητών τηλεφώνων.
Η Samsung λοιπόν κατάφερε το 2011 να σπάσει όλα τα ρεκόρ πωλήσεων που είχε μέχρι τότε αγγίζοντας σε συνολικές πωλήσεις τις 300 εκατομμύρια συσκευές, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Αναμφισβήτητα ήταν η εταιρία με τις περισσότερες πωλήσεις έξυπνων κινητών το 2011 αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τις συνολικές πωλήσεις κινητών κάθε κατηγορίας, πρωτιά την οποία συνεχίζει να κατέχει η Nokia και διατηρεί τα τελευταία 14 χρόνια.
Σε αυτή την πρωτιά στοχεύει η Samsung για το 2012, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρίας Choi Gee-sung ο οποίος σε δηλώσεις του στο Las Vegas τόνισε πως η εταιρία του ξεπέρασε σε έσοδα από πωλήσεις κινητών τηλεφώνων την Nokia το 2011 και σκοπεύει να την ξεπεράσει και σε αριθμό πωλήσεων συσκευών εντός του 2012. Ως ένα βαθμό φαίνεται πως συμφωνούν με τον κ. Choi και οι αναλυτές της αγοράς για το προσεχές μέλλον, αλλά όχι απαραίτητα για το 2012. Σύμφωνα με την Gartner η Nokia μάλλον θα καταφέρει να διατηρήσει την πρωτιά της στις συνολικές πωλήσεις κινητών τηλεφώνων κυρίως λόγο της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει η εταιρία στις αναπτυσσόμενες αγορές. Οι πρώτες προβλέψεις για το 2012 περιγράφουν μια μικρή πτώση της ζήτησης κινητών τηλεφώνων στις ανεπτυγμένες αγορές με αποτέλεσμα την επιβράδυνση της ανοδικής πορείας της Samsung.
Είναι φανερό λοιπόν πως η Samsung μάλλον στοχεύει σε μια πιο επιθετική πολιτική στις αναπτυσσόμενες αγορές για το 2012 χτυπώντας έτσι την Nokia στον τομέα που αυτή την στιγμή κυριαρχεί. Αυτό είναι φανερό ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη του κ. Choi η οποία περιγράφει αυξήσεις των επενδύσεων από την Samsung εντός του 2012.
Με δεδομένη της ως τώρα άριστη στρατηγική που ακολούθησε και με τις συσκευές της να γίνονται όλο και καλύτερες, καλύπτοντας μεγάλο εύρος καταναλωτών με διαφορετικές ανάγκες μέσω διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων (Android, Bada, Windows Phone και σύντομα και το Tizen) ίσως να δούμε τρομερές αλλαγές στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας το 2012.
http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=325362

Δημοσίευση σχολίου