0

H νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη λέγεται "Αν" και έχει ως πρωταγωνιστές την ηθοποιό Μαρίνα Καλογήρου και τον ίδιο, (επίσης στην καρέκλα του σκηνοθέτη).Ο δημοφιλής ηθοποιός-σκηνοθέτης-σεναριογράφος μίλησε στην εφημερίδα "το Βήμα" για το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο, με μια ρομαντική ιστορία, γυρισμένη εξ`ολοκλήρου στην Αθήνα (Πλάκα) που όπως υποστηρίζει γεφυρώνει το "τότε" της παλιάς Αθήνας με το "τώρα" της εποχής που ζούμε, σε μια διαχρονική ιστορία:

«Είναι μια ερωτική ιστορία με φόντο την Αθήνα του σήμερα, μια ταινία που πραγματεύεται τον έρωτα και τη μοναξιά, που κοιτάζει με ρομαντισμό την αθωότητα της παλιάς Αθήνας, ένα παραμύθι για τις σχέσεις, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με το “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα” με την έννοια του ριμέικ ή του σίκουελ. Απλώς, αφηγητές αυτού του παραμυθιού είναι η Ελενίτσα και ο Αντωνάκης, το ζεύγος Κοκοβίκου της ταινίας “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα”, τους οποίους υποδύονται και πάλι η Μάρω Κοντού και ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Στη δική μου ταινία, κατά κάποιον τρόπο η μία γενιά δίνει τη σκυτάλη στην επόμενη σε μια εποχή που όλα μοιάζουν βιαίως να επιστρέφουν και πάλι στο τότε».

Όπως τονίζει ο Χρ.Παπακαλιάτης, η ταινία "Αν" ξεκινάει με τους χαρακτήρες της Ελενίτσας και του Αντωνάκη να συστήνονται στο κοινό:

«Καλησπέρα σας, εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε μια ερωτική ιστορία. Δεν είναι η δική μας ιστορία αλλά το παιχνίδι του έρωτα στον χρόνο, είναι πάντα ίδιο και διαχρονικό».

Πάντως, ήδη γίνεται το σχετικό οnline buzz για την ταινία, με τον blogger Henry Fool να έχει ανεβάσει ένα meme!



Η πρεμιέρα της ταινίας στις σκοτεινές αίθουσες θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου, από την Village Films

(πηγές: το Βήμα lifo-gr)

Δημοσίευση σχολίου