0

London Olympics 2012 Opening
Αθήνα και πάλι Αθήνα του 2004. Γιατί όχι, ακόμα και Πεκίνο του 2008. Οι Βρετανοί ήθελαν σφόδρα να παρουσιάσουν την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους χθες το βράδυ στο Λονδίνο, στην τελετή έναρξης των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά απογοήτευσαν τους πάντες. Είτε γιατί δεν τους βοηθάει η ιστορία τους, είτε γιατί δεν τη βοηθούν οι ίδιοι. Ως προσπάθεια καλή, αλλά μέχρι εκεί.

London Olympics 2012 Opening VIDEO



Το θέαμα, λοιπόν, χθες αργά το βράδυ, με έντονη τη διάθεση οικονομίας, μας θύμισε εποχές αποικιοκρατίας και αριστοκρατίας, που πολύ και πολλοί θα θέλαμε να ξεχάσουμε.

Το θέαμα θύμιζε σε πολλά το φεστιβάλ της Γιουροβίζιον, με κιτς στοιχεία και πρόσωπα που ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι δεν ήταν πράγματι εκφραστικά και σωστά επιλεγμένα.

Πιθανόν οι περίπου 50.000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο να έκλαιγαν για τις μπόλικες λίρες που ξόδεψαν για την αγορά εισιτηρίων.

Ο,τι είχαν και δεν είχαν οι Βρετανοί το παρουσίασαν, το έριξαν στη μάχη για μια καλύτερη γνωριμία με το σύμπαν και επαναφορά της παντοδυναμίας τους. Ηθοποιούς, μουσικές, τον τελευταίο Τζέιμς Μποντ, τον Ντάνιελ Κρεγκ, το αυτοκινητάκι τους, Mini Cooper, το ροκ, τους Μπιτλς, τον Mr Bean. Αυτός, πράγματι, μας έφτιαξε τη διάθεση. Μέχρι και τη βασίλισσα Ελισάβετ... πέταξαν από το ελικόπτερο με αλεξίπτωτο. Με το τρικ δεν γέλασε κανείς.

Το ελικόπτερο μάλιστα πέρασε κάτω από μια γέφυρα, κάτι που απαγορεύεται ρητά. Δηλαδή είχαμε παραβίαση του νόμου, με τη βασίλισσα μέσα, ας πούμε...

Νομίζω πως σε λίγες ημέρες, όχι σε χρόνια, κανείς δεν θα θυμάται το παραμικρό από αυτή την τόσο φθηνή, ιδιαίτερα σε κόστος, γιορτή.

Με ένα βιντεάκι έξι-επτά λεπτών θα μπορούσαν να καλυφθούν οι καλύτερες στιγμές της πρεμιέρας, δεν θα χρειαζόταν περισσότερος χρόνος.

Στα ελάχιστα θετικά, η σύνδεση του σταδίου, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, εικόνων με τοποθεσίες σε άλλες περιοχές. Εξυπνη ιδέα πράγματι.

Κατά τα άλλα κούραση, πολλή κούραση για όλους από το αδιάφορο θέαμα. Αυτούς που ήταν μέσα και σπάνια χειροκροτούσαν και αυτούς που ήταν στα σπίτια τους, από τα νησιά Ναούρου, με το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής τηλεοπτικών δεκτών ανά οικογένεια, μέχρι την αχανή Ρωσία, που περπάτησε στο Ολυμπιακό Στάδιο με επικεφαλής την ακαταμάχητη Μαρία Σαράποβα.

Ωστόσο, την παρέλαση άνοιξε ο δίμετρος Αλέξανδρος Νικολαΐδης με τη γαλανόλευκη στα χέρια, χωρίς όμως τον μικρότερο αδελφό του, Ανέστη, κοντά του, επίσης αθλητή, που δεν ήθελε με τίποτα να παρελάσει, όπως είπε ο ίδιος, από τη στιγμή που δεν προκρίθηκε στη διοργάνωση.

Δημοσίευση σχολίου