0

Την ποινή της ισοβίου καθείρξεως θα αντιμετωπίζουν πλέον όσοι ληστές χρησιμοποιούν κατά την πράξη τους καλάσνικοφ ή άλλο βαρύ οπλισμό, όπως προβλέπει νέα διάταξη την οποία προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η διάταξη αυτή αυστηροποιεί τις ποινές στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των φαινομένων ληστειών με βαρύ οπλισμό από οργανωμένες ομάδες ή μεμονωμένα και με βάση αυτή όσοι διαπράττουν ληστείες και χρησιμοποιούν καλάσνικοφ ή άλλο βαρύ οπλισμό, εάν συλληφθούν και παραπεμφθούν σε δίκη θα καταδικαστούν απαρέγκλιτα με ισόβια κάθειρξη.
Η διάταξη θα ενταχθεί ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Κώδικα για τα ναρκωτικά, το οποίο στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να κατατεθεί στην Βουλή.
Ο Κώδικας για τα ναρκωτικά περιλαμβάνει ρυθμίσεις που εκσυγχρονίζουν τη νομοθεσία για τα ναρκωτικά. Συγκεκριμένα εισάγει ευνοϊκές διατάξεις για τους κρατούμενους ως προς το καθεστώς χορήγησης αδειών, την υφ' όρων απόλυση, τον επανακαθορισμό των προϋποθέσεων μεταγωγής στις αγροτικές φυλακές, κλπ..
Π. Στάθης


Δημοσίευση σχολίου