0

Η επίσκεψη αντιπροσωπείας της «Ορίτζιναλ» στα γραφεία του Δημήτρη Μελισσανίδη έριξε φως στο διοικητικό και αγωνιστικό αδιέξοδο για τους «κιτρινόμαυρους», αφού ο επιχειρηματίας άνοιξε διάπλατα την πόρτα της επιστροφής του στην «Ένωση».

Αρχικά, ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ μίλησε με σκληρά λόγια στους εκπροσώπους του μεγαλύτερου οπαδικού συνδέσμου της ομάδας και ειδικότερα στον απερχόμενο πρόεδρο Δημήτρη Χατζηχρήστο, ο οποίος ήταν παρών και τα... άκουσε για τα καλά.

Το σημείο αναφοράς ήταν, φυσικά, οι εκλογές της Ερασιτεχνικής το 2005, όταν η «Ορίτζιναλ» πρωτοστάτησε στη… μη εκλογή της παράταξης Μελισσανίδη.

«Έχετε γράψει την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ. Κάνατε ό,τι ήθελε ο κάθε πρόεδρος και δεν λέγατε κουβέντα. Φταίτε όλοι για αυτό που έγινε. Με βάλατε να μαζεύω ψηφουλάκια και να μπαίνω σε κόντρες» είπε μεταξύ άλλων ο Μελισσανίδης, πριν αναφερθεί στην επόμενη ημέρα.

Ο Μελισσανίδης ξεκαθάρισε τα εξής:

- η ΑΕΚ δεν θα αλλάξει ΑΦΜ, διότι, εάν συμβεί αυτό, θα σβήσει την ιστορία της

- η ΑΕΚ θα αλλάξει έδρα και σε πρώτη φάση θα μετακομίσει στη Ριζούπολη

- η ΑΕΚ θα πρέπει να αλλάξει δομή, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί η Μπαρτσελόνα να έχει 40 στελέχη και η ΑΕΚ 110 υπαλλήλους και 5 εμπορικούς διευθυντές»

- η ΑΕΚ θα πρέπει να αποκτήσει το δικό της γήπεδο, χωρητικότητας 30.000 - 35.000 θέσεων.

Ο «Τίγρης», για να μπει στην ΑΕΚ, υποστήριξε ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ό,τι αφορά στο μέλλον της ομάδας. Δηλαδή, θα πρέπει να αποφασίσουν οι νυν μέτοχοι εάν η ομάδα θα αγωνιστεί στη Football League ή στη Football League 2, έτσι ώστε να διαγραφεί ένα μεγάλο μέρος των χρεών.

Στόχος του Μελισσανίδη είναι με την επιστροφή του στην «Ένωση» να πιάσουν δουλειά οι… μπουλντόζες για την κατασκευή της «Αγιάς Σοφιάς», του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, το οποίο είχε παρουσιάσει το 2005 στην προεκλογική του εκστρατεία για την Ερασιτεχνική.

Σε αυτήν την προσπάθεια ο επιχειρηματίας φαίνεται ότι έχει βρει σε πρώτη φάση μόνο έναν σύμμαχο, τον Πέτρο Παππά, με τον οποίο είχε και μια συνάντηση πριν από δύο ημέρες. Ωστόσο, θα χρειαστεί και άλλους, αφού το κόστος κατασκευής του γηπέδου θα αγγίξει τα 50 εκατ. ευρώ.

Τον Νίκο Νοτιά δεν φαίνεται να τον υπολογίζει, ενώ θα περιμένει να δει ποια θα είναι η στάση του Πόλυ Χατζηιωάννου.

Είναι ενδεικτικά τα όσα είπε ο Μελισσανίδης στους εκπροσώπους της «Ορίτζιναλ» για τους μετόχους της ΑΕΚ: «Ο Παππάς είναι καλό παιδί και θα τα βρούμε. Για τον Νοτιά δεν ξέρω, είναι πολλά τα μέτωπα που έχει ανοιχτά και με το προπονητικό κέντρο. Ο Ντέμης ήταν παικτούρα, αλλά δεν είναι το ίδιο να κάνεις τον παράγοντα...».

Eπιμέλεια: Γιώργος Περράκης

Δημοσίευση σχολίου