0
Aναγκαστικές θα είναι οι μετακινήσεις νομαρχιακών υπαλλήλων που μέχρι πρότινος απασχολούνταν στους τομείς (α) Πολεοδομίας (β) Κοινωνικής αλληλεγγύης και Κοινωνικής Πρόνοιας, ενώ στην αρμοδιότητα των νέων Δήμων περιέρχονται και οι εργαζόμενοι στα νομαρχιακά ΚΕΠ.Mε την συγκεκριμένη εγκύκλιο ολοκληρώνεται το πρώτο «κύμα» Καλλικρατικών μετατάξεων που αφορά σε περίπου 3.500 εργαζόμενους (είχαν προηγηθεί οι εθελοντικές μετατάξεις άλλων 1.500) έτσι ώστε από 1ης Ιανουαρίου του 2011 να λειτουργήσουν με επιτυχία οι μεταφερόμενες υπηρεσίες στον α΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.


Ποιοι και που μετατάσσονται
Μέχρι και τις 20-12-2010 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μετάταξης του συνόλου των μονίμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων οι οποίοι υπηρετούσαν έως και την 1-1-2010 στις υπηρεσιακές μονάδες των νομαρχιών στους τομείς της Πολεοδομίας και της Κοινωνικής Προστασίας.

Ετσι εάν για παράδειγμα από διεύθυνση Πολεοδομίας μίας Νομαρχίας όπου υπηρετούσαν 9 υπάλληλοι την 1-1-2010, οι 3 είχαν ζητήσει την εθελοντική τους μετακίνηση σε Δήμο, τότε, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα μετακινηθούν υποχρεωτικά και οι υπόλοιποι 6 εργαζόμενοι.

Οι διατάξεις δεν αφορούν τους αποσπασμένους υπάλληλους από άλλες υπηρεσίες. Οι μετατάξεις των νομαρχιακών υπαλλήλων θα πραγματοποιηθούν στον δήμο της έδρας του νομού, ή στον δήμο που λειτουργούσε η αποκεντρωμένη νομαρχιακή υπηρεσία.



Η διαδικασία της μετάταξης

Αρχικά θα ενημερωθεί ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας από τις διευθύνσεις προσωπικού των νομαρχιών για τους υπαλλήλους που υπηρετούσαν την 1-1-2010 στις υπηρεσιακές μονάδες που πλέον μεταφέρονται στους δήμους.

Ακολούθως, οι διευθύνσεις προσωπικού μεταφέρουν τους φακέλους των συγκεκριμένων υπαλλήλων στην Περιφέρεια όπου θα υπογραφούν οι «διαπιστωτικές πράξεις» με τις οποίες οι υπάλληλοι μεταφέρονται στους Δήμους και σε προσωποπαγείς θέσεις αντίστοιχης κατηγορίας, εκπαιδευτικής βαθμίδας κλάδου ή ειδικότητας.

Οι μετατασσόμενοι υπάλληλοι στην πλειοψηφία τους δεν θα μετακινηθούν σε άλλα γραφεία και θα παραμείνουν στους χώρους όπου είχαν αρχικά εγκατασταθεί.



Με την ίδια σχέση εργασίας
Παράλληλα όλοι οι εργαζόμενοι στα Νομαρχιακά Κέντρα Εξυπηρέτησης των Πολιτών, μετατάσσονται με την ίδια σχέση εργασίας που διαθέτουν, στους δήμους όπου λειτουργούν σήμερα οι υπηρεσίες.

Οι μετατάξεις προσωπικού αφορούν και τους δόκιμους υπαλλήλους των ΚΕΠ μαζί με το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών.

Ρεπορτάζ: Νίκος Β. Τσίτας

Δημοσίευση σχολίου