0

ΤΑΥΡΟΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2011
Τολμήστε δραστικές αλλαγές
Μάλλον θα πρέπει να χωρίσουμε το 2011 σε δύο μέρη, για να μπορέσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τη? φύση του. Από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 4 Ιουνίου, που ο Δίας θα βρίσκεται στον Κριό, θα έχετε την αίσθηση ότι «κάτι» σας κρατάει πίσω από εκεί που θέλετε να φτάσετε και από αυτό που θέλετε να κατακτήσετε. Αυτό όμως αλλάζει από τις 5 Ιουνίου και μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς ο Δίας περνά και παραμένει στο ζώδιό σας. Ο Πλούτωνας, πάλι, με ένα αρμονικό τρίγωνο θα ευνοήσει τους γεννημένους τον Απρίλιο, ενώ ο Ουρανός έως τις 11 Μαρτίου αυτούς του τρίτου δεκαημέρου, που όμως θα επηρεάζονται και από το τετράγωνο του Ποσειδώνα.
Από τη Βίκη Παγιατάκη, διπλωματούχο της Mayo School of Astrology
Γενικά

Κι ενώ το 2010 κλείνει περισσότερο ειρηνικά και παραγωγικά σε σχέση με το ξεκίνημα αλλά και το πρώτο μισό του, το 2011 έρχεται με ακόμα καλύτερες υποσχέσεις και προοπτικές ? ιδιαίτερα από τον Ιούνιο και μετά. Όμως, και το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τότε δεν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για εσάς. Ίσως κάπως πιο... αθόρυβα τότε, πάντως σίγουρα θα σας δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιήσετε αρκετά από τα σχέδιά σας, να διορθώσετε ό,τι είναι δυνατόν να διορθωθεί από τα «λάθη» του παρελθόντος και να κλείσετε εκκρεμότητες που σας κάνουν δύσκολη τη ζωή.

Μολονότι από τη φύση σας δεν προτιμάτε τις δραστικές αλλαγές που ανατρέπουν τη... ρουτίνα σας, μέσα στο 2011 θα χρειαστεί να τις επιδιώκετε εσείς οι ίδιοι, γιατί μάλλον προς το καλύτερο θα σας οδηγήσουν ? όχι μόνο στην επαγγελματική, την οικογενειακή και την κοινωνική ζωή σας, αλλά ακόμα και στα αισθηματικά σας. Εξυπακούεται, βεβαίως, ότι ακόμα και στο πιο ευνοϊκό διάστημα, που ξεκινάει όπως προείπαμε από τις 5 Ιουνίου και μετά και εκτείνεται και μέσα στο 2012, θα υπάρχουν και λιγότερο ευνοϊκές περίοδοι που θα απαιτήσουν την προσοχή σας. Βλέπετε, η ζωή μας κάνει κύκλους.

Εσείς, πάντως, που έχετε γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου θα πρέπει να προσπαθήσετε να αδράξετε κάθε ευκαιρία που θα παρουσιαστεί μπροστά σας, ώστε να προχωρήσετε σε καινοτομίες, να θέσετε σε εφαρμογή τα καινούργια σας σχέδια και να προσπεράσετε ό,τι σας καθηλώνει στη θέση σας ή, ακόμα χειρότερα, σας τραβά προς τα πίσω. Ο θετικός συνδυασμός του Πλούτωνα ?εκκαθαρίσεις και αλλαγές σε βάθος? και του Δία θα συμβάλει αποφασιστικά σε αυτό. Άλλωστε, ο Δίας στη διάρκεια του 2011 είναι «δώρο» περισσότερο σε εσάς παρά στα άλλα δεκαήμερα, αφού οι υπόλοιποι θα ωφεληθείτε πραγματικά από την εύνοιά του μετά, δηλαδή στο πρώτο εξάμηνο του 2012.
Όσοι, πάλι, έχετε γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου θα πρέπει να διατηρήσετε ακέραιη την ευθυκρισία σας και να μην παρασύρεστε από εντυπώσεις και επιφανειακές συμπεριφορές φέτος, γιατί τα φαινόμενα συχνά θα απατούν, αφού ο Ποσειδώνας δεν θα είναι και πάλι ιδιαίτερα καλός σύμβουλος. Θα πρέπει, λοιπόν, να μην αφήνετε την εσωτερική σας δύναμη να? διαβρώνεται από την υπερευαισθησία που θα σας γεμίζει και επίσης να μη μένετε προσκολλημένοι σε απραγματοποίητα σχέδια, ξεπερασμένα ιδανικά ή παλιές αγάπες. Το ίδιο ισχύει και για τις διάφορες κακές σας συνήθειες και τα ανασταλτικά... κολλήματα που μπορεί να υπάρχουν. Τα δε πολύ μεγάλα και φιλόδοξα σχέδιά σας ίσως θα ήταν καλύτερο να τα μετακυλήσετε στην επόμενη χρονιά, καθώς τότε θα βρουν πιο πρόσφορο έδαφος για να καρποφορήσουν.

Τέλος, όσοι έχετε γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας είστε περισσότερο ανεπηρέαστοι από κακές επιρροές, αλλά δεν θα μπορέσετε να έχετε και τη μεγάλη... ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα που θα θέλατε. Είναι σαν να προετοιμάζεται και να βράζει το... φαγητό, για να το βάλετε στο... τραπέζι μέσα στο 2012.

Ο στόχος σας
Ξεσκονίστε τις ιδέες, τα όνειρα, τους φόβους, τις αναστολές και τις δοξασίες σας. Πετάξτε ό,τι έχει ξεπεραστεί πια από το χρόνο ή την αναγκαιότητα του παρόντος και υποδεχτείτε τη νέα χρονιά, απαλλαγμένοι από βάρη και ανασταλτικές καταστάσεις. Στη διάρκεια αυτής της χρονιάς, πρέπει να θυμάστε πάντα, ότι με παλιές πρακτικές δεν κυνηγάμε νέα... θηράματα πουθενά, ενώ και η στατικότητα δεν σας παρέχει πλέον καμιά αίσθηση ασφάλειας, που τόσο έχετε ανάγκη. Ξεκινήστε φέτος και μη σταματήσετε πουθενά.
Στο... δρόμο θα βρείτε και καλά.

Σχέσεις-έρωτας
Αν το 2010, και ιδιαίτερα μέχρι τον Ιούνιο, άλλαξε το τοπίο στις διάφορες σχέσεις σας και δοκίμασε πολλές από αυτές, το 2011 σίγουρα θα είναι πιο... στρωτό. Βλέπετε, το γεγονός ότι η διάθεσή σας θα είναι αισθητά βελτιωμένη, σίγουρα θα σας κάνει πιο αντικειμενικούς στην κρίση σας για τους άλλους ?και με το/τη σύντροφό σας?, ενώ θα διαθέτετε και τον απαιτούμενο χρόνο για να τις καλλιεργήσετε.

Αν είστε μόνοι/-ες και επιθυμείτε να ζευγαρώσετε, το 2011 ?και δη από τις 21 Ιουνίου και μετά? μπορεί να ευοδώσει τις προσπάθειές σας. Όχι βέβαια ότι απαγορεύεται να δοκιμάσετε και να πειραματιστείτε και πιο πριν. Απλώς, από αυτή την ημερομηνία και μετά θα υπάρχει μια... προστατευτική ομπρέλα, τόσο για τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις, που μπορούν να ανανεωθούν και να γίνουν πιο ικανοποιητικές ?όσες έχουν τα προσόντα φυσικά? όσο και γι' αυτές που θα δημιουργηθούν. Χρονιά γάμου θεωρείται το 2011
? είτε αυτός γίνει τώρα είτε αρχίσει να προετοιμάζεται για τον επόμενο χρόνο. Αν έχετε σχέδια για απόγονο, τώρα μπορεί πιο εύκολα να... έρθει, αν όμως όχι, τότε πάρτε τα μέτρα σας! Αν, πάλι, ανάμεσα σε εσάς και κάποιο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει υπάρχει ψυχρότητα, απόσταση ή αδιευκρίνιστες προθέσεις, από τον Ιούνιο και μέχρι το τέλος του 2011 θα μπορέσετε να λύσετε όλες σας τις απορίες για το τι μέλλει γενέσθαι. Εμπλουτίστε τον κύκλο των γνωριμιών σας φέτος, γιατί θα μπορέσετε να φέρετε κοντά σας ευχάριστα αλλά και χρήσιμα πρόσωπα.

Εργασία
Στο δεύτερο μισό του νέου χρόνου, όπως ήδη προείπαμε, ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιό σας, θέση την οποία θα κρατήσει αδιαλείπτως έως τις 11 Ιουνίου 2012. Κι αυτή είναι μια πραγματική εύνοια ? όχι σαν αυτήν που είχαν οι Κριοί, οι οποίοι καλά καλά δεν την κατάλαβαν. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε έμπνευση, δημιουργικότητα, μεγαλύτερη στήριξη και βοήθεια από τους άλλους, ενώ θα κάνετε και πιο σωστές επιλογές. Ακόμα και οι συμπτώσεις, οι συγκυρίες και οι καταστάσεις ?όλοι αυτοί οι παράγοντες που συνθέτουν την «τύχη» δηλαδή? θα λειτουργήσουν υπέρ σας.

Τώρα, λοιπόν, θα μπορέσετε να αξιολογήσετε καλύτερα τις προτεραιότητες που θα πρέπει να βάλετε, ενώ θα έχετε τη διορατικότητα και το ψυχικό σθένος να τις υποστηρίξετε. Αν η επιχείρησή σας βρίσκεται μεταξύ... φθοράς και αφθαρσίας, από τον Ιούνιο και μέχρι το τέλος του χρόνου θα δείτε αν μπορεί να πάει και πάλι καλά. Αν, όμως, θέλετε να την... ξεφορτωθείτε, κάντε το από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Ιούνιο 2012. Καλύτερη ευκαιρία δεν θα βρείτε. Αν, πάλι, ψάχνετε εργασία ή θέλετε να αλλάξετε αυτήν που ήδη έχετε, γιατί δεν βλέπετε πρόοδο, προχωρήστε σε αυτό το διάστημα. Βεβαίως, τότε μπορεί να έρθει και η ποθητή προαγωγή.

Ένα λάθος μόνο μην κάνετε. Να καθίσετε πάλι μοιρολατρικά και να μην αλλάξετε ό,τι δεν σας αρέσει ή ότι δεν σας βοηθά, μόνο και μόνο για μην ταράξετε τα λιμνάζοντα ύδατα. Ο Δίας κάθε δώδεκα χρόνια περνάει από το ζώδιό μας. Άλλωστε, «ο τολμών νικά».

Οικονομικά
Λέγεται ότι ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος, κι αυτός φαίνεται να έχει εγκατασταθεί για τα καλά στις ψυχές όλων μας. Εσείς όμως θα πρέπει να χτυπήσετε πιο αποφασιστικά αυτό το... τέρας με τα πολλά κεφάλια, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσετε να τα καταφέρετε καλύτερα. Ας πούμε ότι οι συνδυασμοί ή ακόμα και οι... αλχημείες που θα κάνετε φέτος και στα οικονομικά θα είναι πιο αποδοτικές. Ας... διασκεδάσουμε, λοιπόν, έστω και εν μέσω κρίσης τους φόβους μας. Πώς; Αρχίζοντας φυσικά πάντα με διάλογο και επιχειρήματα.

Αν δεν έχετε δουλειά ?το χειρότερο?, φέτος θα τακτοποιηθείτε. Αν, πάλι, ψάχνετε μια δευτερεύουσα, αυτή μπορεί να προκύψει. Το να περιορίσετε, πάντως, τραγικά τα έξοδα δεν είναι η εξυπνότερη κίνηση. Αυτό που θα βοηθήσει είναι να βρεθεί μια νέα πηγή εσόδων. Επίσης, από Ιούνιο αλλά και σε όλη τη διάρκεια του χρόνου μπορείτε να αξιοποιήσετε περιουσιακά στοιχεία ή ακίνητα ? ακόμα και αυτά που... κοιμούνται αναξιοποίητα. Μιλήστε συγκεκριμένα και ρεαλιστικά στα δικά σας πρόσωπα ή στα άτομα της επιχείρησής σας και ζητήστε και τη δική τους συμμετοχή στις προσπάθειές σας. Ένα... στάχυ εύκολα το παίρνει ο αέρας, όχι όμως και ένα ολόκληρο δεμάτι. Μην ωραιοποιείτε τίποτα και μην κρύβετε την αλήθεια. Ακόμα κι αν δεν ολοκληρώσετε φέτος τα σχέδιά σας για μια οικονομική σταθερότητα ή ανάκαμψη, συνεχίστε τα, γιατί η εύνοια για τους περισσότερους από εσάς έρχεται μέσα στο 2012. Αν νιώθετε ότι το μυαλό σας... κοιμάται έως και το Μάιο, μη φοβάστε: από τον Ιούνιο παίρνει μπροστά.

Υγεία & ομορφιά
Από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2010 ο οργανισμός σας κατέδειξε ό,τι πιο αρνητικό είχε, ώστε να το αντιμετωπίσετε. Το 2011, τώρα, είναι πιο ευνοϊκό και από πλευράς ψυχικής, πνευματικής και φυσικής υγείας. Επίσης, έχετε την ελευθερία να χρησιμοποιήσετε τρόπους και μέσα προκειμένου να νιώσετε μεγαλύτερη ευεξία. Ακόμα, να βελτιώσετε και την ομορφιά σας, παρεμβαίνοντας πιο δυναμικά από τον Ιούνιο και μετά. Πάντως, το ίδιο διάστημα θα πρέπει να προσέχετε τη διατροφή σας, γιατί ο Δίας ανοίγει την όρεξη και προσθέτει... κιλά.

Ζωδιακές... κόντρες και συμμαχίες
Η αξία ενός Παρθένου παραμένει πάντα σταθερή για εσάς, όμως φέτος μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, ιδιαίτερα από τον Ιούνιο. Αν προσέξετε τις... παραξενιές τους, ενδιαφέρουσες περιπτώσεις είναι του Αιγόκερω, του Καρκίνου και των Ιχθύων. Το τι θέλει και το τι δεν θέλει ένας Ζυγός ή ένας Κριός θα το καταλάβετε έως τον Ιούνιο, ενώ το ίδιο ισχύει και για Λέοντες, Υδροχόους, Διδύμους και τους... προσφιλείς σας
?εμείς μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε? Τοξότες. Με άλλους Ταύρους; Ή ταν ή επί τας από τον Ιούνιο και μετά. Και ο Σκορπιός; Δείχνει πιο καθαρά τι θέλει και τι μπορεί.

Δημοσίευση σχολίου