0

ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2011
Μενού για όλα τα γούστα!
Το 2011 σας βοηθά να δημιουργήσετε νέες προοπτικές στη ζωή σας, αξιοποιώντας τις ικανότητές σας αλλά και τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν. Η μετακίνηση του Δία και του Ουρανού στον Κριό θα σας δώσει ευκαιρίες νέων κατακτήσεων ? τόσο ανθρώπων όσο και μιας καλύτερης κοινωνικά ή επαγγελματικά θέσης. Στο μεταξύ, ο Κρόνος στο Ζυγό θα διατηρήσει το κύρος και τη δύναμή σας, ενώ ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω θα σας υποδείξει τους τρόπους για να διορθώσετε λάθη ή να απαλλαγείτε από χρέη. Η δε μετακίνηση του Δία, στις αρχές Ιουνίου, στον Ταύρο θα βοηθήσει σταδιακά τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής σας και την απαλλαγή σας από οικογενειακά άγχη ή δυσκολίες στη διαμονή.
Από τον Κώστα Λεφάκη
Γενικά

Το 2011 θα είναι μια ενδιαφέρουσα, θορυβώδης και με πολλές αλλαγές χρονιά. Δεν θα λείψουν βεβαίως η δουλειά, οι ευθύνες και οι ποικίλες κοινωνικές ενασχολήσεις. Οι περισσότεροι από εσάς είναι βέβαιο ότι περνάτε σε καινούργια επταετία. Ήδη από την άνοιξη ανοίγονται νέοι δρόμοι για τις επιδιώξεις σας, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα δείτε πολλές προσδοκίες σας να πραγματοποιούνται. Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η καλή οργάνωση, ο σωστός προγραμματισμός και οι εναλλακτικές λύσεις, όταν κάποια σχέδια θα αλλάζουν υπό το βάρος των γεγονότων. Επίσης, μπορούμε να πούμε ότι η χρονιά αυτή θα επιφέρει πολλές καινοτομίες.

Τα αισθηματικά σας θα επηρεαστούν ?είτε με τη μορφή της ανανέωσης είτε με την αιφνίδια αντικατάσταση προσώπων?, τα δε επαγγελματικά θα απαιτήσουν αγώνες τους πρώτους μήνες, ενώ θα εξελιχθούν καλύτερα μετά τον Ιούνιο. Και εδώ χρειάζονται προνοητικότητα και οργάνωση, προκειμένου να επιτύχετε το στόχο που έχετε βάλει. Ο Δίας και ο Ουρανός στον Κριό, με επίκεντρο την άνοιξη του 2011, θα ενισχύσουν τις ελπίδες και τις προοπτικές σας για το μέλλον. Μετά, η είσοδος του Δία στον Ταύρο σάς υποχρεώνει να γίνετε πιο πρακτικοί και πιο σχολαστικοί στις λεπτομέρειες, αναπτύσσοντας καινούργια τακτική στην επαγγελματική δράση και συμπεριφορά. Στα οικονομικά σας, τώρα, θα πρέπει να συνεχίσετε να είστε προσεκτικοί. Προσπαθήστε να περιορίσετε τα έξοδά σας και να μειώσετε το κόστος διαβίωσης αλλά και τα έξοδα παράστασης. Επίσης, προσέξτε τι είδους δεσμευτικές συμφωνίες θα κάνετε στην εργασία σας.

Ο Ιανουάριος, ο Ιούνιος και ο Δεκέμβριος είναι οι δύσκολοι μήνες του χρόνου. Θα πρέπει, λοιπόν, να προσέξετε την ασφάλειά σας, τις κινήσεις σας, τον τομέα της εργασίας αλλά και αυτόν των σχέσεων. Επίσης, τους μήνες αυτούς αποφύγετε αντιθέσεις στο περιβάλλον, ενώ όσοι είστε ελεύθεροι επαγγελματίες μην ξεκινάτε κάτι καινούργιο. Στα ερωτικά σας, κινητικότητα και μεγάλοι ενθουσιασμοί προβλέπονται την άνοιξη, ενώ το φθινόπωρο παρουσιάζεστε πιο προσγειωμένοι και αντικειμενικοί στην κρίση σας ως προς τις κοινωνικές σας σχέσεις. Το βασικό είναι ότι το 2011 σας κάνει πιο γόνιμους και δημιουργικούς. Εκείνο που πρέπει να αποφύγετε είναι η ουτοπία και η απερισκεψία.

Μάθετε να σκέφτεστε, πριν σας αναγκάσουν οι συνθήκες, μην αρνείστε τις υποδείξεις των άλλων, μην είστε υπεραισιόδοξοι και, πάνω απ' όλα, να βασίζεστε στον εαυτό σας. Αναμφισβήτητα, οι ικανότητές σας είναι μεγάλες, η φυσική σας κατάσταση θα διατηρηθεί καλή, ενώ και οι ευκαιρίες θα είναι αρκετές και σημαντικές. Αν, πάντως, θελήσετε να τα προλάβετε όλα, είναι σίγουρο ότι θα καταφέρετε τα πιο σημαντικά και θα αποτελέσετε παράδειγμα προς μίμηση για το πώς ακόμα μπορεί κανείς να επιβιώσει ή και να εξελιχθεί σε μια δύσκολη εποχή όπως αυτή που διανύουμε.

Ο στόχος σας
Το 2011 είναι μια ξεχωριστή χρονιά για τους φιλόδοξους και ιδεαλιστές εκπροσώπους του ζωδίου σας, αφού θα σας αναδείξει σε... πολεμιστές και θα σας βοηθήσει να αποδώσετε και να εκφραστείτε καλύτερα, να υπερασπιστείτε ιδέες και νέους σκοπούς, που είναι απαραίτητοι σε αυτή την παρατεταμένη κρίση και τις κοινωνικές μεταβολές που βιώνουμε καθημερινά. Επίσης, είναι κατάλληλη εποχή να ενισχύσετε τις γνώσεις σας, να μαθητεύσετε εκ νέου κάπου ή να ξεκινήσετε έναν αγώνα ή μια εκστρατεία με νόημα. Σκεφτείτε ότι οι ιδέες ενός ανθρώπου (και από αυτές έχετε πολλές) μπορούν να επιβληθούν είτε με το ξίφος (Άρης) είτε με την καλοσύνη (Δίας). Καρποφορούν όμως περισσότερο με τον τρόπο που υποδεικνύει ο Δίας, πλανήτης της εξέλιξης και της προόδου.

Σχέσεις-έρωτας
Αισθητές θα είναι οι αλλαγές και οι εξελίξεις κυρίως στις προσωπικές και τις κοινωνικές σας σχέσεις. Θα χρειαστεί βεβαίως ίσως να περάσουν οι δύο πρώτοι μήνες, έτσι ώστε να εξυπηρετηθείτε από αυτές, προκειμένου να νιώσετε καλυμμένοι στις ερωτικές αλλά και στις κοινωνικές σας ανάγκες. Ο Δίας, πλανήτης των σχέσεών σας, θα βρεθεί μαζί με τον Ουρανό στον Κριό. Η δε περίοδος Φεβρουαρίου-Μαΐου 2011 θα είναι πολύ σημαντική στις εξελίξεις της αισθηματικής σας ζωής αλλά και γενικότερα στον τομέα των σχέσεών σας με τους άλλους. Στη συνέχεια, οι εκλείψεις του Ιουνίου θα διαταράξουν για λίγο αυτές τις σχέσεις, φανερώνοντας μια άγνωστη πλευρά τους σε εσάς. Η?διαταραχή αυτή θα περάσει γρήγορα, αλλά κάποιες αλήθειες θα έχουν εκφραστεί ή θα έχουν φανεί και εσείς θα πρέπει να τις λάβετε υπόψη σας.

Στο μεταξύ, το δεύτερο μισό της χρονιάς εξελίσσεται διαφορετικά, καθώς ο Δίας θα βρίσκεται στον Ταύρο. Είναι τότε που η διάθεση για περιπέτεια θα δώσει τη θέση της στην ανάγκη για ησυχία. Η καλή όψη του δε με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω θα δημιουργήσει ένα καλύτερο κλίμα για τις σχέσεις σας, περιορίζοντας τα άγχη και τον κόπο που μπορεί να συνεπάγεται η διατήρηση κάποιων σχέσεων από το παρελθόν ή και από το παρόν. Όμως, την ίδια εποχή, δηλαδή το δεύτερο εξάμηνο του 2011, υπάρχει η προοπτική κάποιες από τις σχέσεις σας, αισθηματικές ή κοινωνικές, να παγιωθούν. Προσέξτε, λοιπόν, με ποιους «δένεστε» ή ποιοι «δένονται» μαζί σας, διότι, επειδή είστε ευμετάβλητοι, υπάρχει πιθανότητα κάτι που σας αρέσει τη μια στιγμή να σας ενοχλεί την επόμενη. Να θυμάστε: καλή η ανανεωτική σας διάθεση, αλλά στην πορεία του χρόνου μπορεί να πληγώσετε ή να πληγωθείτε.

Εργασία
Το 2011 είναι μαχητικό, για τους περισσότερους από εσάς, ως προς τη διατήρηση της δουλειάς και τη συντήρηση του αντικειμένου με το οποίο ασχολείστε. Οι πλανητικές συντεταγμένες βεβαίως βοηθούν το Φεβρουάριο, το Μάρτιο και τον Απρίλιο την πρόοδο των επαγγελματικών σας ενδιαφερόντων, μέσα όμως από μια αγωνιστική καθημερινότητα. Εξαιρετικά σημαντικός αλλά και επεισοδιακός προβλέπεται ο Απρίλιος του 2011, ενώ τον Ιούνιο με τις εκλείψεις θα βρεθείτε ανάμεσα σε αντιθέσεις και διλήμματα. Τότε, λοιπόν, πρέπει να προσέξετε τις κινήσεις σας και να αποφύγετε ρίσκα ή βιαστικές αποφάσεις.

Γενικότερα, το καλοκαίρι δεν μπορώ να πω ότι θα σας διευκολύνει στο να πετύχετε τους στόχους σας. Παρ' όλα αυτά, δείτε το σαν ένα διάστημα προπαρασκευαστικό για αργότερα. Αντίθετα, κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου ο τομέας της εργασίας σας παρουσιάζει μια μικρή ανάκαμψη. Στην αρχή της χρονιάς, τώρα, και κατά τη διάρκεια της άνοιξης ενδέχεται να σας γίνουν προτάσεις ή σε συνεργασία με τρίτους να αναπτύξετε καινούργιες ιδέες για ένα νέο σχέδιο. Τις καινούργιες προτάσεις πρέπει να τις αντιμετωπίσετε με προνοητικότητα και ψυχραιμία, ενώ τα πρακτικά του σχεδίου να τα εκτελέσετε μεθοδικά και όχι βιαστικά. Εν κατακλείδι, στον τομέα αυτό δεν πρέπει να κινηθείτε υπό το κράτος ενθουσιασμού ή παρασυρόμενοι από μια παρορμητική διάθεση. Κάντε σύμμαχό σας το χρόνο και επιδείξτε ψυχραιμία και υπομονή στην αντιμετώπιση περιστασιακών δυσκολιών αλλά και στις καλές φάσεις που θα μεσολαβήσουν.

Οικονομικά
Ο τομέας αυτός θα εξακολουθεί να είναι δύσκολος. Βλέπετε, οι δυσαρμονίες των μεγάλων πλανητών στα παρορμητικά ζώδια επηρεάζουν την πορεία των χρημάτων σας. Αυτό βεβαίως δεν θα πρέπει να σας απογοητεύει, αλλά τουλάχιστον το πρώτο εξάμηνο φανείτε συνετοί και τυπικοί στις υποχρεώσεις σας. Είναι προτιμότερο να ακολουθήσετε ένα λιτό πρόγραμμα διαβίωσης, με προτεραιότητα την εξόφληση των χρεών και την κάλυψη των αναγκών σας, και να μην παρασύρεστε από κρίσεις υπεραισιοδοξίας, οι οποίες σας καταλαμβάνουν όταν τα πράγματα δείχνουν να βελτιώνονται. Σε αυτές τις καλές στιγμές διατηρήστε ένα μέτρο στις δαπάνες.

Σε όλη τη διάρκεια του 2011, πάντως, και σε ό,τι αφορά τα οικονομικά σας, να σκέφτεστε συνέχεια το μετά. Επίσης, θα πρέπει να προσέξετε τις κινήσεις σας τον Ιανουάριο, τα έξοδά σας τον Απρίλιο και την κάλυψη των αναγκών σας τον Ιούνιο και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Αυτά τα χρονικά διαστήματα είναι από τα πιο δύσκολα και επεισοδιακά, με μεγάλες πιθανότητες επιβάρυνσης ή έκτακτων δυσκολιών στον οικονομικό τομέα. Κύριο μέλημά σας, λοιπόν, πρέπει να είναι να παραμείνετε, τουλάχιστον όσο μπορείτε, αλώβητοι από την οικονομική κρίση σε όλη τη διάρκεια αυτής της επεισοδιακής χρονιάς.

Υγεία & ομορφιά
Η φυσική σας κατάσταση προβλέπεται καλή. Βεβαίως, το νευρικό σας σύστημα παρουσιάζει ευαισθησία, ενώ εννοείται ότι χρειάζεται προσοχή και η διατροφή σας. Όσοι αθλείστε διατηρήστε αυτή την εκτόνωση, αλλά αποφύγετε την υπερβολική κόπωση όταν υπάρχει πληθώρα γεγονότων και πολλή δουλειά που ανεβάζουν το στρες. Διατηρήστε ένα μέτρο στη σπατάλη των δυνάμεών σας και μην αμελείτε την ψυχαγωγία και τις σύντομες διακοπές.

Το 2011, επίσης, σας βοηθά σε θέματα ομορφιάς και εμφάνισης, οπότε... βάλτε κι εσείς το χεράκι σας, ούτως ώστε η άνοιξη και, ακόμα καλύτερα, το καλοκαίρι του 2011 να σας βρουν εμφανώς ανανεωμένους/-ες, άρα και περισσότερο γοητευτικούς/-ές στα μάτια των άλλων.

Ζωδιακές... κόντρες και συμμαχίες
Πείτε «ναι» στους Κριούς, που θα σας φανούν χρήσιμοι αυτή τη χρονιά, όπως και στους Υδροχόους και στους Λέοντες. Πάντα με αυτά τα ζώδια έχετε καλές σχέσεις, τώρα όμως οι εκπρόσωποί τους μπορούν να γίνουν οι σωτήρες σας ? αυτό αφορά και την κοινωνική αλλά και την προσωπική ζωή σας. Καλές σχέσεις θα υπάρξουν όμως και με Ταύρους, όπως και με Αιγόκερους, κυρίως στο δεύτερο εξάμηνο του 2011. Συμπαθητικοί παραμένουν οι Σκορπιοί. Όσον αφορά τα μεταβλητά ζώδια της Παρθένου και του Τοξότη, περιοδικά μπορεί να έχετε καλές στιγμές, αλλά δεν μπορείτε να στηριχτείτε σε αυτές, γιατί εύκολα θα αντικαθίστανται από επεισοδιακές φάσεις, οι οποίες θα προκαλούνται περισσότερο από το κλίμα που επικρατεί και λιγότερο από την αλλαγή διάθεσης των άλλων.

Δημοσίευση σχολίου