0

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν το διήμερο Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης του ΟΣΕ.Σαν αποτέλεσμα, δεκάδες δρομολόγια τρένων, τόσο στο εθνικό όσο και στο διεθνές δίκτυο του ΟΣΕ, δεν θα πραγματοποιηθούν, όπως και τα αντίστοιχα του Προαστιακού.Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα λεωφορεία του ΟΣΕ που καλύπτουν τη σύνδεση του Κιάτου με την Πάτρα, στο μήκος του δικτύου όπου γίνονται σήμερα εργασίας.Για τα διεθνή δρομολόγια αντίθετα οι επιβάτες θα προωθηθούν στο μήκος της ελληνικής διαδρομής με λεωφορεία.Η ακινητοποίηση των συρμών θα ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, έτσι ορισμένα δρομολόγια της Τρίτης επίσης θα καταργηθούν.

Εν τω μεταξύ, για αύριο Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το μεσημέρι και στα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Σήμερα Τρίτη την πόρτα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων πέρασαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, οι οποίοι έχουν ήδη ανακοινώσει ότι αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους για όσο χρόνο διαρκεί ο διάλογος.

Η συνάντηση, όπως και την Δευτέρα, έγινε αρχικά με τον υπουργό κ. Δημήτρη Ρέππα και συνεχίστηκε με τον γγ του υπουργείου κ. Χάρη Τσιόκα.

Πηγές του υπουργείου χαρακτήριζαν εποικοδομητικό το διάλογο, ο οποίος διεξήχθη σε θετικό κλίμα, ενώ από την πλευρά των εργαζομένων διατυπώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες ενστάσεις για επιμέρους διατάξεις του νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στο μετρό, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν υπάγονται στο καθεστώς των ΔΕΚΟ, θεωρούν ως κόκκινη γραμμή, τις περικοπές των αποδοχών, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τις απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι, αποφάσισαν στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης να προσέλθουν στο διάλογο με το υπουργείο.

Δημοσίευση σχολίου