0

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με ομοβροντία επιθέσεων της αντιπολίτευσης στην Κυβέρνηση και αναζωπύρωση των σεναρίων περί πρόωρων εκλογών, έβαλαν οι υποδείξεις της Τρόικα για πώληση δημόσιας περιουσίας. «Το έχω ξεκαθαρίσει 30 φορές. Θα ολοκληρώσουμε την τετραετία. Έχουμε δυόμιση χρόνια ακόμη, για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας», δήλωσε -σύμφωνα με πληροφορίες – ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη. «Δεν υπάρχει περίπτωση να πουληθεί δημόσια γη», διευκρίνισε ο πρωθυπουργός.«Δεν μιλάμε για πώληση, ούτε για ξεπούλημα, αλλά για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας», ξεκαθάρισε ο Γιώργος Πεταλωτής, στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι υποδείξεις της τρόικα. Πρόσθεσε ότι τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ είναι ένας στόχος τόσο ενδεικτικός όσο και ρεαλιστικός, και είναι απόφαση της Κυβέρνησης, ενώ παρείχε και πλήρη κάλυψη στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και επιτέθηκε με σφοδρότητα στη ΝΔ, κατηγορώντας την για υποκρισία. «Ας εκτονώσει άλλου τα αδιέξοδά της. Θα πρέπει να απολογείται για τα πεπραγμένα της προηγούμενης Κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα έβαλε τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Σκληρή επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. «Η θέση της ΝΔ συμπίπτει μόνο ως προς τον στόχο να βρεθούν 50 δις ευρώ, αλλά όχι στον τρόπο με τον οποίο θα βρεθούν», τόνισε ο κύριος Μιχελάκης και επέμεινε πως άλλο εκποίηση, και άλλο αξιοποίηση.

Παράλληλα επέμεινε στο αίτημα παραίτησης του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Οι κοκορομαχίες μεταξύ κυβέρνησης, ΝΔ και Καρατζαφέρη δεν πρέπει να κρύψουν από το λαό τον ουσιαστικό λόγο της συμφωνίας τους με την τρόικα, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ.

Μονόδρομο χαρακτήρισε για τον Πρωθυπουργό, τις εκλογές, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84.

«Η παράσταση της τρόικας με πρωταγωνιστή τον κ. Παπακωνσταντίνου και σε σκηνοθεσία του Πρωθυπουργού απέτυχε, όπως αποτυχημένη και ταξική είναι η πολιτική του Μνημονίου, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Παναγιώτης Σκουρλέτης.
rethymnoguide-gr

Δημοσίευση σχολίου