0

Γνωστό γυναικά χαρακτηρίζει τον επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Καν η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης γαλλίδα υπουργός Ελιζαμπέτ Γκιγκού, δηλώνοντας όμως ότι «υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτού και του σεξουαλικού παραπτώματος ή εγκλήματος», για το οποίο κατηγορείται στις ΗΠΑ.«Αυτό που αληθεύει είναι ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν είχε πάντα τη φήμη ενός άνδρα που τού αρέσουν οι γυναίκες, ακόμη και του ελευθεριάζοντος», δήλωσε στο ραδιόφωνο RTL η Γκιγκού. «Η φήμη του αυτή είναι πολύ γνωστή σε όλο τον κόσμο.», πρόσθεσε.

«Υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη φήμη του γυναικά, την οποία είχε, που ήταν βεβαιωμένη, την οποία αποδεχόταν ο ίδιος και αποδεχόταν και η σύζυγός του και στην κατηγορία με την οποία βαρύνεται, που είναι σοβαρή, πολύ σοβαρή, του σεξουαλικού παραπτώματος ή εγκληματικής πράξης. Είναι κάτι πολύ διαφορετικό», τόνισε η πρώην υπουργός».

Η Ελιζαμπέτ Γκιγκού είναι το πρώτο στέλεχος του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος που μίλησε δημόσια για την πλευρά αυτή του 62χρονου Στρος-Καν.

Μέχρι τώρα οι σοσιαλιστές, η πολιτική οικογένεια του Στρος-Καν, δείχνουν μεγάλη επιφυλακτικότητα όσον αφορά την κατηγορία της απόπειρας βιασμού η οποία τού απαγγέλθηκε στις ΗΠΑ, επικαλούμενοι κυρίως την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας.

Δημοσίευση σχολίου