0

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που η Ναταλία Λιονάκη απασχόλησε τους πάντες με τον κινηματογραφικό σχεδόν τρόπο που κλείστηκε σε μοναστήρι και κατόπιν έφυγε από αυτό για να επιστρέψει στη μητέρα της και στο σπίτι τους. Πέρυσι το καλοκαίρι η Ναταλία αποφάσισε ότι η μοναστική ζωή δεν ήταν τελικά αυτό που ήθελε και έφυγε από τη μονή στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου έζησε σαν μοναχή για ένα χρόνο. Σήμερα η ζωή της έχει αλλάξει πολύ και δεν αποκλείεται σύντομα να τη δούμε και πάλι στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη.Το καινούριο σπίτι και η απομόνωσηΈνα από τα πρώτα πράγματα που έκαναν η Ναταλία και η μητέρα της μετά την επιστροφή της στα «εγκόσμια», ήταν να αλλάξουν σπίτι. Έφυγαν από το σπίτι όπου έμεναν μέχρι τότε, στο Παγκράτι, και μετακόμισαν σε ένα άλλο, του οποίου τη διεύθυνση προσπαθούν να κρατήσουν ως επτασφράγιστο μυστικό. Πιστεύουν ότι μόνον έτσι θα ηρεμούσε η Ναταλία, χωρίς να μπορεί να τη βρει και να την ενοχλήσει κανείς. Και όταν λέμε «κανείς», εννοούμε αυτό ακριβώς: κανένας, ούτε από το μοναστήρι, αλλά ούτε και από όσους θέλουν να μιλήσουν μαζί της και να μάθουν τι κάνει και πώς είναι.
Η Ναταλία ήταν πολύ καταβεβλημένη βγαίνοντας από τη μονή και το πρώτο μέλημα της μητέρας της ήταν να της δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να ξεκουραστεί, να ηρεμήσει και να σκεφτεί τι θα κάνει παρακάτω. Αυτό το «παρακάτω» είναι τώρα η ώρα να το σκεφτεί, αφού τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει πολύ στη ζωή της. Ήδη την έχουν πλησιάσει κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι ενδιαφέρονται πολύ να την εντάξουν στα μελλοντικά τους τηλεοπτικά σχέδια.
Η Ναταλία στην αρχή δεν ήθελε ούτε να το ακούσει, αφού θεωρούσε ότι μπορεί να έφυγε από το μοναστήρι, αλλά αυτό δεν ακύρωνε τις επιλογές της να ζήσει σύμφωνα με τις επιταγές του θεού. Μάλιστα, η αρχική της σκέψη ήταν να ενταχθεί σε άλλο μοναστήρι, πιο κοντά στο σπίτι της αυτή τη φορά. Όμως, μετά από συζητήσεις με τη μητέρα της και τους ελάχιστους ανθρώπους που είναι κοντά της, αποφάσισε ότι θα ήταν προτιμότερο να μείνει στο σπίτι της και να απομακρυνθεί για λίγο από όλη την ιστορία με τα μοναστήρια.
Σταδιακά η Ναταλία ηρέμησε και άρχισε να έχει κάποιες επαφές με ανθρώπους που ήξερε από παλιά και να μιλάει με κάποιους παλιούς της συναδέλφους. Σιγά-σιγά άρχισε να μαθαίνει τα νέα του χώρου και να αποκτά και πάλι το παλιό της ενδιαφέρον. Και πάλι, όμως, ένιωθε ότι δεν ήταν έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα και να επανέλθει.
Οι προτάσεις και οι σκέψεις
Σε όλη αυτή τη διαδικασία η μητέρα της είναι πάντα στο πλευρό της και τη συμβουλεύει διαρκώς και για τα πάντα. Δική της επιθυμία είναι να είναι η Ναταλία καλά και να βρει και πάλι τις ισορροπίες της. Και αν αυτό γίνει μέσα από την επιστροφή της στη δουλειά, η μητέρα της δεν θα έχει καμία απολύτως αντίρρηση. Παρ' όλα αυτά, θέλει να προστατεύσει τη Ναταλία από τις πιέσεις και το στρες που πιστεύει ότι την οδήγησαν την προηγούμενη φορά να πάρει την απόφαση να κλειστεί στο μοναστήρι.
Σε κάθε περίπτωση προτάσεις υπάρχουν, και μάλιστα ανάμεσα τους και μία από μεγάλο κανάλι, που θέλει τη Ναταλία για καθημερινό σίριαλ. Η αρχική αντίδραση της Ναταλίας ήταν να αρνηθεί, όμως ο άνθρωπος που ήρθε σε επαφή μαζί της την προέτρεψε να μη βιαστεί και να το σκεφτεί με την ησυχία της. Η Ναταλία όντως δεν βιάζεται. Η καθημερινότητα της είναι ήρεμη και χαλαρή, με μικρές βόλτες κοντά στο καινούριο της σπίτι και πολλές ώρες διαβάσματος. Επαφές με ανθρώπους εκτός από τη μαμά της δεν έχει πολλές και τους ελάχιστους που βλέπει προτιμά να τους συναντά στο σπίτι της, εκεί όπου αισθάνεται ασφάλεια.
Δέχτηκε ήδη να διαβάσει ένα σενάριο που της πρότειναν, χωρίς όμως να δεσμευτεί. Τίποτα δεν αποκλείεται, πάντως, για την επόμενη σεζόν και όσοι ξέρουν το γλυκό κορίτσι λένε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο και πολύ σύντομα οι εφιάλτες του παρελθόντος θα αποτελούν ένα μακρινό κακό όνειρο.
CIAO

Δημοσίευση σχολίου