0

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2011
Μια κρύο - μια ζέστη!
Έχουμε και καλά αλλά και λιγότερο καλά νέα για την καινούργια χρονιά! Με ποια να ξεκινήσουμε; Μα, με τα καλά. Μέχρι τις 23 Ιανουαρίου, λοιπόν, ο Δίας θα σας στέλνει την εύνοιά του αλλά και αργότερα δεν θα σας ξεχάσει. Από τις 5 Ιουνίου, έστω και ελαφρώς αποδυναμωμένος, θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για εσάς. Τα λιγότερο καλά νέα; Μα, πρώτα απ' όλα το τετράγωνο του Κρόνου με το ζώδιό σας ?φέτος πιέζεστε περισσότερο εσείς του δεύτερου και τρίτου δεκαημέρου? και φυσικά η αντίθεση του Πλούτωνα, που θα φέρει αναπάντεχες αλλαγές σε εσάς του πρώτου δεκαημέρου. Σε αυτά θα προστεθούν τα δύο τετράγωνα του Δία, 23 Ιανουαρίου-4 Ιουνίου, και του Ουρανού από τις 12 Μαρτίου και μετά.
Από τη Βίκη Παγιατάκη, διπλωματούχο της Mayo School of Astrology
Γενικά

Σίγουρα το 2011 έχει αρκετές ομοιότητες με το 2010 αλλά ακόμα και με τους τελευταίους μήνες του 2009. Έχει όμως αρκετές και μάλιστα ουσιαστικές διαφορές. Βέβαια, η αλλαγή κλίματος που σηματοδότησε το πέρασμα του Κρόνου στο Ζυγό στο τέλος Οκτωβρίου 2009 συνεχίζει να υφίσταται, όπως είναι φυσικό, αλλά το καλό είναι ότι τώρα πλέον έχετε καταλάβει καλύτερα τι συμβαίνει γύρω σας ?άρα και πώς να χειρίζεστε καλύτερα τις καταστάσεις?, και έτσι θα καταφέρετε να επιλέξετε και πιο σωστούς τρόπους για να αντιδράσετε και να προωθήσετε τα συμφέροντά σας. Ο Κρόνος στον Κριό δεσπόζει στο δέκατο σπίτι του ωροσκοπίου σας και αυτή τη χρονιά και, έτσι, είναι φυσικό ακόμα και αστάθμητοι παράγοντες να δημιουργούν εμπόδια και καθυστερήσεις τόσο στον επαγγελματικό τομέα όσο και στην οικογενειακή και προσωπική ζωή σας, γεγονός που σας προβληματίζει. Παράλληλα, μπορεί να νιώθετε κι ένα αίσθημα πικρίας, που θα σας κάνει και λίγο πιο... παραπονιάρηδες απ' ό,τι συνήθως, ενώ δεν θα λείψουν οι στιγμές που θα αισθάνεστε πιο μοναχικοί και πιθανόν πιο αποξενωμένοι από τους γύρω σας. Ας ελπίσουμε ότι η ευνοϊκή επίδραση του Δία μέχρι τις 23 Ιανουαρίου αλλά και από τις 5 Ιουνίου και μέχρι το τέλος του χρονιάς θα μειώσει τις δυσκολίες, θα περιορίσει τα εμπόδια και μετριάσει τα αρνητικά συναισθήματα που σας ταλαιπωρούν ψυχικά.

Το πιο... ύπουλο διάστημα, πάντως, μέσα στο 2011 είναι από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 4 Ιουνίου, στη διάρκεια του οποίου θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τα... διασταυρούμενα πυρά τριών πλανητών ?του Κρόνου, του Πλούτωνα και του Δία?, ενώ από τις 12 και ύστερα συμμετέχει στα... δύσκολα και ο Ουρανός.

Από την άλλη, ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι οι πιο... δύστροποι ανοιξιάτικοι μήνες, παράλληλα όμως και οι πιο πρόσφοροι για να επωάσουν... γεγονότα, τα οποία μπορεί είτε να μην έχετε προβλέψει είτε να τα έχετε δρομολογήσει εσείς. Μάλιστα, δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι τότε κάποιοι από εσάς πολύ εύκολα μπορεί να βρεθείτε από τον... πάτο στην κορυφή ή, δυστυχώς, να συμβεί ακριβώς το αντίστροφο.

Το διάστημα, πάντως, από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 4 Ιουνίου, κρύβει και κάποιες ενδιαφέρουσες ευκαιρίες, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν την καριέρα σας και τους επαγγελματικούς στόχους που έχετε θέσει, καθώς και την κοινωνική και την οικογενειακή ζωή σας, αλλά ταυτόχρονα κρύβει και υπερβολές και παγίδες, τις οποίες, παρασυρμένοι από την πιο βατή περίοδο που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2010 και τελειώνει στις 23 Ιανουαρίου αυτής της χρονιάς, μπορεί να μη... μυριστείτε έγκαιρα. Προσπαθήστε, λοιπόν, αυτό το διάστημα να αποφύγετε κάθε είδους ακραία απόφαση ή ενέργεια. Τηρήστε το μέτρο, ακολουθήστε κατά γράμμα τους νόμους και τους κανονισμούς σε ό,τι κάνετε και, κυρίως, μην παραμελείτε την υγεία σας ?σωματική και ψυχική! Τέλος, αν χρειαστεί να αναθεωρήσετε κάποιες απόψεις σας ή να θυσιάσετε το κέρδος στο βωμό του να είστε πιο σωστοί, μην βαρυγκομήσετε. Κάντε το, γιατί το όφελος θα είναι μεγαλύτερο!

Ο στόχος σας
Οι εναλλαγές... ζεστού-κρύου στα συναισθήματά σας αλλά και στον τρόπο που σας αντιμετωπίζουν οι άλλοι από τον Οκτώβριο του 2009 είναι φυσικό να σας έχουν κουράσει. Όμως, φέτος θα μπορέσετε να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας καθώς και το... εμπορικό σας δαιμόνιο, διαψεύδοντας όλες τις σκληρές εξαγγελίες και τις απογοητευτικές προοπτικές που υπήρχαν μέχρι σήμερα. Σε μια «μάχη» κάποιοι χάνουν τη ζωή τους και κάποιοι παίρνουν... λάφυρα. Μη χάνετε το κουράγιο και την αυτοπεποίθησή σας, γιατί υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να ανήκετε στους δεύτερους!

Σχέσεις-έρωτας
Κρόνος σημαίνει χρόνος, και ο χρόνος δεν σταματά ποτέ, ενώ παράλληλα συνδέει το χθες (παρελθόν), το τώρα και το αύριο (μέλλον) με αόρατες αλλά γερές κλωστές. Και αυτό κολλάει κατά κάποιον τρόπο στον κύκλο της ζωής που τώρα διανύετε. Πρόσωπα, λοιπόν, που έχουν χαθεί από τη ζωή σας, είτε την επαγγελματική και την κοινωνική είτε την αισθηματική, μπορεί να έκαναν ένα... φευγαλέο ή ένα εντυπωσιακό πέρασμα από τον Οκτώβριο του 2009 και μετά, κάτι που πιθανόν θα συμβεί σε μερικούς από εσάς και φέτος. Ίσως για να «τακτοποιηθούν» οριστικά στη θέση που τους ταιριάζει. Μόνο μην εξωραΐζετε και μην εξιδανικεύετε όλα όσα συνέβησαν στο παρελθόν, κατά την προσφιλή σας συνήθεια. Πάντως, οι τελευταίοι μήνες του 2010 σας έδειξαν πιο καθαρά ποια πρόσωπα θα πρωταγωνιστήσουν στη ζωή σας, και κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και μέχρι τις 23 Ιανουαρίου ή από τις 5 Ιουνίου και μετά.

Τώρα, σχέσεις που δεν βασίζονται στην αμοιβαιότητα, στην αγάπη ή, έστω, και στην ανάγκη στο διάστημα από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 4 Ιουνίου μπορεί να ατονήσουν ή ακόμα και να διαλυθούν οριστικά. Αυτό το διάστημα μάλιστα η απιστία, από τη μία ή την άλλη πλευρά, μπορεί να «χτυπήσει κόκκινο». Έχετε λοιπόν το νου σας. Επίσης, γεγονότα που δεν εκπορεύονται από εσάς ίσως επιβαρύνουν το γάμο ή την αισθηματική σχέση σας. Πάντως, μέχρι τις 23 Ιανουαρίου και μετά τις 5 Ιουνίου σίγουρα θα έχετε μια μεγαλύτερη εύνοια, που εκτός των άλλων θα βοηθήσει και την οικογενειακή και την αισθηματική ζωή σας.

Εργασία
Παρότι από τη φύση σας δεν θέλετε να διακινδυνεύετε τη σιγουριά σας και προτιμάτε ό,τι σας παρέχει ασφάλεια, μπορεί ώρες ώρες να νιώθετε ότι ούτε τη δουλειά σας αντέχετε ούτε τους ανωτέρους και τους κανονισμούς, και ότι ευχαρίστως θα τα αλλάζατε όλα. Όσοι, πάλι, από εσάς επιδιώκετε μια νέα δουλειά, μια προαγωγή ή το ξεκίνημα κάτι καινούργιου ό,τι? προλάβετε έως τις 23 Ιανουαρίου. Επίσης, ό,τι βρήκατε και ό,τι επιτύχατε από τις 9 Σεπτεμβρίου 2010 έως τις 23 Ιανουαρίου 2011 κρατήστε το και συντηρήστε το (ιδιαίτερα από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 4 Ιουνίου). Μην επιδιώξετε ?στο βαθμό που περνάει από το χέρι σας? αλλαγές, ρίσκα και καινούργια ξεκινήματα, ιδιαίτερα σε τομείς που δεν κατέχετε καλά ή αν δεν έχετε «δοκιμασμένους» συνεργάτες. Εξάλλου, από τις 5 Ιουνίου, σταδιακά, και μέχρι το τέλος του χρόνου υπάρχουν δυνατότητες για να προβείτε σε τέτοιου είδους ενέργειες. Πάντα, βέβαια, με τρόπο που δεν θα ξεπεράσει τις πραγματικές δυνάμεις σας ?οικονομικές και άλλες? και φυσικά στο πλαίσιο της κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης που επικρατεί.

Τέλος, το δεύτερο εξάμηνο της νέας χρονιάς, και δη από τις 11 Νοεμβρίου και μέχρι το τέλος της, είναι πιο ευνοϊκό για κάποιες καλές επαγγελματικές κινήσεις, που ευτυχώς θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν και στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Βλέπετε, μέχρι τότε, οι δύο δυναμικοί πλανήτες, ο Δίας και ο Άρης, με δύο βοηθητικά εξάγωνα θα στηρίζουν αποφασιστικά την όποια προσπάθειά σας.

Οικονομικά
Η οικονομική κατάσταση ?τόσο η δική σας όσο και η παγκόσμια? από τον Οκτώβριο και μετά είναι ανησυχητικά ρευστή. Έτσι, η ανασφάλεια θα σας συντροφεύει και στη νέα χρονιά, έστω κι αν δεν ανήκετε σε αυτούς που θα θιγούν υπέρμετρα από την κρίση μέσα στο 2011. Αντιθέτως, οι περισσότεροι από εσάς ?και λέω οι περισσότεροι, γιατί αυτό θα εξαρτηθεί και από το προσωπικό σας ωροσκόπιο?, με το πνεύμα οικονομίας που συνήθως σας διακρίνει, θα τα καταφέρετε αρκετά καλά. Αν έχετε εκκρεμείς οικονομικές υποθέσεις ή σημαντικές αγοραπωλησίες να κάνετε, είναι σκόπιμο να προτιμήστε τις ημέρες μέχρι τις 22 Ιανουαρίου, οπότε οι συνθήκες σάς ευνοούν περισσότερο. Μάλιστα, το διάστημα από τις 8 Δεκεμβρίου 2010 έως τις 23 Ιανουαρίου 2011 είναι ό,τι πρέπει, αφού εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά σας. (Ακόμα και η έκλειψη στις 21 δεν σας επηρεάζει!) Επίσης, μπορείτε να πραγματοποιήσετε ενέργειες οικονομικής και περιουσιακής φύσεως ?αν και με λιγότερη εύνοια? και από τις 5 Ιουνίου και μέχρι το τέλος του χρόνου, επιλέγοντας φυσικά τα ακόμα πιο ευνοϊκά διαστήματα που υπάρχουν.

Πάντως, θα είναι καλό, όπως και σε άλλες αποφάσεις και δράσεις, να προσέξετε το διάστημα από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 4 Ιουνίου, γιατί τότε μπορεί να υπάρξουν μεγαλύτερα έξοδα ή να προβείτε σε λανθασμένες κινήσεις εξαιτίας του φόβου που σας περιορίζει ή της διάθεσή σας για υπερβολή. Βεβαίως, και ο Δίας θεωρητικά αβαντάρει το δεύτερο σπίτι των οικονομικών σας, αλλά να θυμάστε ότι κάτι τέτοιο αφορά το γενικό ωροσκόπιο και όχι την ώρα γέννησής σας.

Υγεία & ομορφιά
Το πιο σημαντικό φέτος είναι να καταφέρετε να προσαρμοστείτε στην πραγματικότητα που κυριαρχεί σε αυτή τη φάση της ζωής σας, και η οποία δεν είναι στα μέτρα σας, για να μην επιβαρύνετε την ψυχική και την πνευματική σας υγεία. Ο Κρόνος σίγουρα θα αναδείξει όλες τις αδυναμίες και τις ελλείψεις του οργανισμού σας, γι' αυτό και θα πρέπει να τον φροντίζετε πιο σωστά. Στήθος, στομάχι, ουροποιητικό, οστά και δόντια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Προσέξτε, επίσης ?ιδιαίτερα την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου?, τη διατροφή σας, για να μην αποκτήσετε περιττά κιλά.

Ζωδιακές... κόντρες και συμμαχίες
Φυσικά, λέτε ένα σίγουρο «ναι» πρώτα στους Ταύρους, στους Σκορπιούς και στους Ιχθύς. Με άλλους Καρκίνους ή Αιγόκερους, αν υπάρχουν διαφορές, αυτές μπορούν να εξομαλυνθούν μέσα στον Ιανουάριο ή μετά τον Ιούνιο. Από τις 5 Ιουνίου και μετά... φουλ και με αυτούς που ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου. Προσοχή χρειάζεται με Κριούς και Ζυγούς, ιδιαίτερα αν υπάρχουν μεταξύ σας κοινά συμφέροντα. Οι Λέοντες και οι Υδροχόοι θα δείξουν τι θέλουν από εσάς αλλά, βέβαια, και τι μπορούν να σας προσφέρουν από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο. Όσο για τους Διδύμους ή τους Τοξότες, θα έλεγα ότι ανάμεσά σας επικρατεί... ουδετερότητα.

Δημοσίευση σχολίου